REKLAMI GEÇ

Pamukkale Belediye Başkanı Örki, Laodikya tiyatrosu için tarih verdi

Pamukkale Belediye Başkanı Örki, Laodikya tiyatrosu için tarih verdi

Denizli kent merkezine en yakın antik kent olma özelliğini taşıyan ve 15 bin kişilik antik tiyatroyu içinde barındıran Laodikya’daki kazı çalışmalarını izleyen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, gelecek mart için burada etkinlik yapmayı düşündüklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Nisan 2020 Pazartesi, 13:11

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle geçen yıl ayağa kaldırılması için proje başlatılan Eskihisar Mahallesi’ndeki Laodikya Antik Kenti tiyatrosunda hummalı çalışma sürüyor.

ÖRKİ’DEN MASKE
Denizli’deki turizmin 12 ay kesintisiz sürmesi için önemli merkezlerden biri olan Laodikya’daki kazıları Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ziyaret etti. Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü ve Laodikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek’ten bilgiler alan Örki, kazı personeline maske ve eldiven de hediye etti.

PROF.DR. ŞİMŞEK’TEN TEŞEKKÜR
Koronavirüs salgınına rağmen antik kentteki kazıları sürdürdüklerini söyleyen Prof.Dr. Şimşek, “Bu ziyaret bize moral verdi. Aynı zamanda ihtiyacımız olan maskeleri temin etti. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

‘15 YILDA 100 YILLIK İŞ YAPILDI’
Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ise Türkiye’ye örnek kazı çalışmasının yürütüldüğü Laodikya’da 15 yılda 100 yılda yapılacak işin yapıldığını söylerken, restorasyonu devam eden tiyatro ile ilgili de bilgi verdi.

2021 MART AYINDA…
Örki, “Burada 15 yıldır kazılar yapılıyor. Ancak benim kanaatimce bu 15 yıl içerisinde yerli ve milli imkanlarla yapılan bu kazılarda tahmin ediyorum 100 yıllık eser ortaya çıkarıldı. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde tiyatromuzda çalışmalar sonlanacak. 2021 yılının Mart ayında antik tiyatromuzun içerisinde bir çok farklı etkinliklere de ev sahipliği yapabiliriz. Pamukkale Belediyesi olarak turizmimizin biran evvel açılacağı o güzel günleri iple çekiyoruz. Hiç kimse umutsuz olmasın, herkes evinde sağlıkla kalmaya devam etsin. Böyle olsun ki ülkemiz steril bir şekilde bu süreci atlatmış olsun” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 18 30Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 31Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 17 30Parçalı Bulutlu