REKLAMI GEÇ

Pamukkale Belediye Meclisi 2017 tarifelerini belirledi

Pamukkale Belediye Meclisi 2017 tarifelerini belirledi

Pamukkale Belediye Meclisi, 2017 yılı vergi, harç ve ücretler tarifelerini belirledi. Geçtiğimiz yıl bütçenin bağlanmasından bir ay sonra tarifeleri görüşen ve bu nedenle de eleştirilen meclis, bu kez bütçeden bir gün önce tarifeleri kesinleştirdi. Oy çokluğu ile alınan karara göre 170 kalemden 44’ünde artış öngörüldü. Toplam artış oranının ise bir önceki yıla göre yüzde 4 seviyesinde olduğu açıklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Ekim 2016 Perşembe, 19:15

Pamukkale Belediye Meclisi, Ekim dönemi toplantılarını sürdürüyor. Bütçenin ele alınacağı dönemin 4. birleşiminde 2017 yılı vergi, harç ve ücretler tarifesi ele alındı.

Pamukkale Belediyesi’nin 2017 yılında uygulayacağı vergi, harç ve ücretler tarifelerinin meclis üyelerine açıklanması ve değişikliğe gidilen bazı maddeler üzerinde ayrıntılı bilgilerin verilmesinin ardından, üyeler tarifeler ile ilgili söz alarak görüşlerini bildirdi.

CHP’Lİ MUSTAFA ÇALLICA’NIN ELEŞTİRİSİ OTURUMU GERDİ
CHP adına söz alan Mustafa Çallıca, vergi ve harçlarda eşitliğin sağlanması, uygulamanın fiiliyata dökülememesi üzerine eleştirel bir konuşma yaptı. Pamukkale Belediyesi sınırları içinde bazı işletmelerin ruhsat alırken kullanmayı taahhüt ettiği metrekare ile daha sonra kullandığı alan arasında ciddi farklar olduğunu belirten Çallıca, bunların denetlenmesini istedi.

Çallıca, “İlçe sınırları içinde 14.752 ticari su abonesi var. Bu abonelerin bir çoğu aldıkları ruhsatta yer alan standartlar üzerinden çalışmasını sürdürüyor. Ancak, biliyoruz ki bir kısmı da ruhsatta yazan metrekarenin çok üzerinde alanı işgal ediyor, buradan kazanç sağlıyor. Biz bunları denetleyemiyoruz. Belediye, alacağı vergi ve harçlardan mahrum kalıyor, kaynağı borçlanma ile karşılıyoruz. Tüm bunların denetlenmesi gerekiyor” dedi.

YILMAZ: ESNAF ZAN ALTINDA BIRAKILIYOR
Çallıca’nın ardından söz alan ve eleştirilere yanıt veren AK Parti Meclis üyesi Mehmet Ali Yılmaz, Pammukkale halkı vergi ödemekten imtina ediyor şeklindeki suçlamaların kabul edilemez olduğunu belirterek, bunun düzeltilmesini istedi.

SELİM ARKAN: ESNAF SAYENİZDE ÜÇKAĞITÇI OLDU
Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Selim Arkan da söz alarak Çallıca’ya yanıt verdi. Arkan, “Pamukkale’de yaşayan esnaf sayenizde üçkağıtçı oldu. Esnaflarımız beyanlarını tam olarak veriyor, ilgili birimler tarafından da denetleniyor. Bu eleştiri ile çalışanları da zan altında bırakıyorsunuz. Bütçe ve artış, bunun doğru olmadığını gösteriyor” dedi.

ÇALLICA: KONUYU SAPTIRIYORSUNUZ
Kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt veren Mustafa Çallıca, konunun saptırıldığın belirterek, “Meclis’ten sonra hep birlikte Çamlık’a çıkalım, 10 masalık ruhsat alıp, 30 masalık yer kapatan yerleri ben size göstereyim. Benim eleştirim, herkese eşit davranılması, herkesin sorumluluğunu eşit olarak yapmasıdır” dedi.

GÜRLESİN: 170 KALEMİN 44’ÜNDE ARTIŞ VAR
Oylama öncesi son konuşmayı Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin yaptı. Çallıca’nın ilk söylediğinde açık konuşmadığını, ikinci değerlendirmesinde konunun daha net anlaşıldığını belirten Gürlesin, denetimlerin yapıldığını ve yapılmaya da devam edileceğini söyledi.

Vergi, harç ve ücretler tarifesinde yer alan 170 kalemden 44’ünde artış yapıldığını, bunun da vatandaşı zorlamayacak derecede tutulduğunu anlatan Gürlesin, toplamda ortalama artışın yüzde 4 seviyesinde kaldığını ifade etti.

KARAR OY ÇOKLUĞU İLE ALINDI
Yapılan konuşmaların ardından Pamukkale Belediyesi 2017 yılı Vergi, Harç ve Ücretler tarifesi üyelerin onayına sunuldu. AK Parti ve MHP’li 25 üyenin kabul oyu kullandığı tarifeleri, CHP’li 10 üye reddetti. Tarifeler 10’a karşı 25 oyla kabul edildi. Pamukkale Belediye Meclisi, yarın gerçekleştireceği son birleşimde 2017 yılı bütçesini karara bağlayacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 23Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 26Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 32Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 17 34Çok Bulutlu