REKLAMI GEÇ

Pamukkale Belediyesi çalışanları İşgalden Cumhuriyet’e giden yolu canlandırdı

Pamukkale Belediyesi çalışanları İşgalden Cumhuriyet’e giden yolu canlandırdı

Pamukkale Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yılına özel hazırladığı etkinliklerin finali muhteşem oldu. Belediye çalışanlarının oluşturduğu grup tarafından sahnelenen “İşgalden Cumhuriyet’e” adlı oyun büyük alkış aldı. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülküsü olan muasır medeniyetler seviyesini yakalamak adına halkımıza hizmet ederken, sanatsal yönden bu ülküleri aktarmanın onurunu yaşıyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Ekim 2021 Pazar, 11:25

Cumhuriyetimizin ilanının 98. Yılında Pamukkale Belediyesi birbirinden özel etkinlikler düzenledi. Fotoğraf sergisi, vosvos festivali ve tenis turnuvası gibi etkinliklerin finali özel bir gösteriyle oldu. 2020 yılında kurulan ve Pamukkale Belediyesinde çalışan personellerden oluşan tiyatro grubu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. Yıl dönümünde “İşgalden Cumhuriyet’e” adlı tiyatro, şiir-müzik ve halk oyunlarını kapsayan gösteriyi sergiledi.

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunun sanat yönetmenliğini Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Soyfidan yaptı. Cumhuriyet öncesi Denizli’de yaşanan ve milli mücadele ateşinin yakılmasıyla birlikte ortaya konan iradenin sahnelendiği oyunda Cumhuriyet’in ilanına kadar uzanan dönem anlatılıyor. Pamukkale Belediyesi Tiyatrosu ile birlikte Pamukkale Belediyesi Orkestrası üyeleri de seslendirdiği eserlerle alkış aldı. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki de söylediği şarkıyla gösteriye renk katarken, izleyenler beğenilerini ayakta alkışlayarak gösterdi.

GURUR DUYDUM
Gecenin sonunda sahneye çıkarak görev alan herkesi kutlayan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu doyasıya yaşadıklarını ifade etti.

“Bugün bizim için çok özel bir gündü” diyen Başkan Örki, “Cumhuriyetimizin 98. Yılı için hazırladığımız etkinlikler kapsamında bu güzel organizasyonu izledik. Böyle önemli bir konuda ortaya konan eserde A’dan Z’ye Pamukkale Belediyesi çalışanlarının emeğinin bulunması beni gururlandırdı. Biz Cumhuriyet Bayramı ile ilgili duygularımızı tam olarak hissedip bunu vatandaşlarımıza iletmek istedik. Ben personelimle gurur duyuyorum. Çünkü Cumhuriyetin evlatları olmak, ona inanmak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde olmak ve onu anlatmak çok ama çok önemli. Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülküsü olan muasır medeniyetler seviyesini yakalamak adına halkımıza hizmet ederken, sanatsal yönden bu ülküleri aktarmanın onurunu yaşıyoruz. Bizi bu güzel gecede yalnız bırakmayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu vesile Cumhuriyetimizin 98. Yaşını bir kez daha kutluyorum” dedi.

“İşgalden Cumhuriyet”e konulu gösteri sonunda AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Bu özel günde Pamukkale Belediyemizin çalışanları Denizli’den yakılan milli mücadele ateşinin Cumhuriyet’e ulaşmasını çok güzel bir şekilde anlattı. Emek veren herkesi kutluyorum” diye konuştu.

“İşgalden Cumhuriyet”e gösterisinin Genel Sanat Yönetmenliğini de yapan Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Soyfidan ile sahneye çıkan isimlerden Pınar Özen Çayrak, Sinan Kaya ve Seyfettin Akkalp, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda milli mücadeleyi her yönüyle sahnelemeye çalıştıklarını ifade ettiler.

Gösteriyi izleyen Sedef Öğüt ve Nurcihan Karakaya da Pamukkale Belediyesinin milli mücadele dönemini en güzel şekilde sahnelediğini ifade ederek, “Başta Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ve bu güzel çalışmada emeği olan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 11 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 15 31Açık