REKLAMI GEÇ

Pamukkale Belediyesi Şırnak’ta bir ilçe ve bir beldenin hamisi, Ürgüp’le kardeş kent oluyor

Pamukkale Belediyesi Şırnak’ta bir ilçe ve bir beldenin hamisi, Ürgüp’le kardeş kent oluyor

Pamukkale Belediyesi, turizmde işbirliği yapmak üzere Nevşehir’in Ürgüp Belediyesi ile kardeş kent oluyor. Pamukkale Belediyesi, Ak Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın ‘hami belediyelik’ uygulaması ile de Şırnak’ın Güçlükonak ilçesi ve Silopi’nin Başverimli Beldesi ile de kardeş kent olacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mart 2020 Cumartesi, 08:30

Turizm aracılığıyla yıllardan bu yana birbiriyle bağlı olan Ürgüp ve Pamukkale’nin yerel yönetimleri kardeş kent oluyor. Pamukkale Belediyesi’nin mart ayı meclis toplantısında gündeme görüşülen maddenin karar bağlanmasıyla Nevşehir’in Ürgüp ilçesi ile kardeş kent olunması için Belediye Başkanı Avni Örki’ye yetki verildi.

Tur şirketleri tarafından Türkiye’ye getirilen, özellikle Uzakdoğulu turistlerin iki uğrak noktasından biri olan peri bacaları ile ünlü Ürgüp ile travertenleri ile ünlü Pamukkale, yönetim anlamında da birleşecek. Kardeş kent protokolünün yakın zamanda imzalanması bekleniyor.

Diğer yandan Pamukkale Belediyesi, Ak Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Şırnak’ın Güçlükonak ve Silopi’nin Başverimli beldelerinin de ‘hami belediyesi’ oldu. Yine Mart ayında gündeme karara bağlanan karar ile Belediye Başkanı Örki’ye bu iki belediye ile kardeş kent protokolü imzalama yetkisi verildi.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, kentsel gelişim açısından bu tür işbirliklerini desteklediklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 11 26Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 11 29Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 13 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Az Bulutlu