REKLAMI GEÇ

Pamukkale Belediyesi’nden Cemevi

Pamukkale Belediyesi’nden Cemevi

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in 7 Haziran seçimleri öncesinde sözünü verdiği Güzelköy’e Cemevi projesini hayata geçirdi. Kaba inşaatı tamamlanan ve iç düzenlemesine başlanan Cemevi kısa süre içinde hizmete açılacak. Başkan Gürlesin, Cemevi’nde incelemelerde bulundu, gelinen aşamayla ilgili bilgi aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Aralık 2015 Perşembe, 10:39

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Alevi ve Sünni vatandaşların bir arada yaşadığı Güzelköy Mahallesi’ne önemli bir hizmet götürüyor. Mahalle de Alevi vatandaşlardan 7 Haziran genel seçimleri öncesi talep ettiği Cemevi’nde sona yaklaşıldı. Yapımı devam eden ve kaba inşaatı tamamlanan Cemevi’nde incelemelerde bulunan Başkan Gürlesin, teknik ekipten de bilgiler aldı.

denizli-pamukkale-belediyesi-cemevi-ic

KISA ZAMANDA HİZMETE GİRECEK
Verdikleri sözü tutarak Cemevi inşaatını başlattığını vurgulayan Başkan Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak ayrım yapmaksızın, halkımızın tamamına, tüm mahallelerimize eşit hizmet götürerek, modern bir Pamukkale için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Güzelköy Mahallemizde üst yapı başta olmak üzere ihtiyaçlar noktasında önemli yatırımları yaptık. Güzelköy mahallemizde hem Alevi hem de Sünni vatandaşlarımız yaşıyor. 7 Haziran seçimleri öncesi Cemevinin yapımıyla ile ilgili Güzelköy Mahalle sakinlerimizin yoğun talebi vardı. Bu mahallemizde camimizin başta halısının yenilenmesi olmak üzere ihtiyaçların giderilmesi noktasında bir çalışma yapmıştık. O dönem Cemevi içinde halkımıza söz verdik. Kısa zaman içinde de belirlenen arsa üzerine inşaatına başladık. Öncelikle biz ibadethanelerimizi önemsediğimizi belirtmek istiyorum. Camilerimize değer verdiğimiz kadar Cemevlerinin de olması gerektiğine inanlardanım. Hem cami, hem Cemevi bizim değerlerimizden. Burada uzun yıllardan beri gündemde olan, belki söz verenler olmuş ama yapılmayan Cemevi’ni yapmak başta şahsımın gayretleriyle bizlere nasip oldu. Vatandaşlarımızın taleplerine uygun olarak 450 metrekarelik iki katlı bir bina yapıldı. Kaba inşaatı biten ve düzenlemelere geçilen Cemevi kısa zamanda tamamlanarak hizmete girecek. İnşallah Cemevi bittikten sonra çok özel bir törenle hizmete açmayı planlıyoruz” dedi.

denizli-pamukkale-belediyesi-cemevi-ic-1

AYRIM YAPMIYORUZ
Hiçbir şekilde vatandaşlar arasında, görüşler anlamında, hizmet noktasında ayrım yapmadan Pamukkale odaklı çalıştıklarını aktaran Başkan Gürlesin, “AK Partili bir Belediye Başkanı olarak, şunu vurgulamak istiyorum! Bu eser AK Parti Hükümetimizin ayrım yapmadığının kanıtıdır. Biz insanlar arasındaki o birlik ve beraberliğin sağlanması açısından Hükümetimiz noktasında, yerel yönetimler olarak izlediğimiz yola devam ediyoruz. Biz oy endeksLi çalışmıyoruz. Hangi mahallemiz olursa olsun, ihtiyaçlar doğrultusunda yatırımları hayata geçiriyoruz. Böyle güzel yatırımlarla insanlarımızı buluşturalım istiyoruz. Güzelköy de Cemevi yapımı, toplumumuzda ayrılık nifak tohumları ekmeye çalışanlara en güzel cevap oldu. Bu ortam bir dönem yapılmaya çalışan Alevi-Sünni ayrımı oyunların tutmadığı ve geçmişte kaldığının kanıtıdır. Şimdi burada bir de Cami yapım talebi var. Onun da yerinde inceleme yaptık. İnşallah böyle bir şey olursa da kurulacak derneğe elimizden gelen desteği vererek bir tarafta Cami ve bir tarafta Cemevi yatırımını Güzelköye sağlamış olacağız. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 11 26Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 11 29Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 13 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Az Bulutlu