REKLAMI GEÇ

Pamukkale Belediyesi’nden hayvan sağlığı ekibi

Pamukkale Belediyesi’nden hayvan sağlığı ekibi

Turizm ve sanayi bölgesi olan Pamukkale’de önemli geçim kaynaklarından birini da hayvancılık. Pamukkale Belediyesi ilçe sınırları içerisinde hayvancılığı desteklemek amacıyla Hayvan Sağlığı Ekibi kurdu. Veteriner hekim ve yardımcısı sağlık personelinden oluşan ekip, mahalle mahalle dolaşıp besihaneleri ve hayvanları kontrol edecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Temmuz 2016 Salı, 09:46

Pamukkale Belediyesi ilçe sınırları içerisinde besihaneleri kontrol edebilmek amacıyla Hayvan Sağlığı Ekibi oluşturdu. Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 68 mahalle ve 331 bin nüfusuyla Pamukkale İlçesi, 26 ilden daha büyük konumda olan ve yılda milyon turistin ziyaret ettiği Pamukkale’de bir diğer geçim kaynağı ise hayvancılık olduğunu belirtti.

denizli-pamukkale-belediyesi-hayvanciliga-destek-1

Veteriner hekim ve yardımcı sağlık personelinden oluşan ekibin mahalle mahalle dolaşıp besihaneleri denetleyeceğini belirten Gürlesin, üreticinin yanında olduklarını vurguladı.

Pamukkale’de tarımsal anlamda ciddi bir arazi yapısı bulunduğunu ve üretim yapıldığını dikkat çeken Gürlesin, “ Bunun yanında ilçemizde hayvancılıkta gelişimini sürdürmektedir. Bu nedenle hem tarım hem de hayvancılık, bizim önem verdiğimiz konuların içerisinde yer almakta. Tarımsal anlamda yaptığımız çalışmaların yanı sıra ilçemizde hayvancılığın gelişimine katkı sunmak, üreticimize destek olmak amacıyla Hayvan Sağlığı Ekibini kurduk” dedi.

Ekibin sahada çalışmaya başladığını açıklayan Başkan Gürlesin, “Sahada çalışmaya başlayan ekibimiz, her gün mesai saatleri içerisinde mahalle mahalle dolaşarak muhtarlarımız ve vatandaşlarımızla iş birliği halinde üreticilere ziyaretlerde bulunarak, besihanelerin gerekli kontrollerini yapıyor, eksik ve sorunların giderilmesine yönelik bilgilendirmede bulunuyor, hayvanlar sağlık taramasından geçiriliyor. Varsa hasta hayvanların teşhisleri yapılarak hastalığa sebep olan olumsuzlukların giderilmesi ve tedavisi yönünde çalışmalarını gerçekleştiriyor. Bu çalışmamızın tüm üreticilerimize önemli bir destek sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Yorumlar

MEHMET   -  Bağlantı 12 Temmuz 2016, 10:16

süs tavuğu besleyen biz hobicileri de her şikayette zabıta göndermeyin bizi de biraz rahat bırakın beslediğimiz saten 5/ 6 tavuk 1/2 horoz kendimizden fazla masraf ediyoruz sağlıkları için denetleyin ama yasaklamayın

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 23Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 26Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 32Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 17 34Çok Bulutlu