REKLAMI GEÇ

Pamukkale Belediyesi’nden pazaryerlerine ısıölçerli kamera önlemi

Pamukkale Belediyesi’nden pazaryerlerine ısıölçerli kamera önlemi

Pamukkale Belediyesi, pazaryerlerinin girişine ısıölçerli kamera yerleştirdi. 37.5 dereceden yüksek ateşi olanların tespit edilmesini sağlayan termal kameralar, tüm pazar yerlerinde kullanılmaya başlandı. Belediye Başkanı Avni Örki, pazaryerinde halka maske dağıtıp, ateş ölçtü, sohbet etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Nisan 2020 Cumartesi, 17:53

Pamukkale Belediyesi, İlçede her gün farklı mahallelerde kurulan pazarlarda giriş çıkışı tek bir noktaya topladı ve termal ısı ölçerli kamera yerleştirdi. Kamera sayesinde kalabalık geçişlerde bile ateşi 37.5 derece ve üstü olan kişiler tespit edilebiliyor.

YÜKSEK ATEŞLİLER PAZARA ALINMIYOR
Bu kişilerin pazara girişlerine izin verilmezken, bu durumda olan kişiler İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerine yönlendirilerek tedavi altına alınıyor. Son alınan karar gereği pazarlara maske ile girme zorunluluğu gelirken ekipler hem vatandaşların hem de esnafın bu yasağa uyup uymadıklarını sıkı bir şekilde kontrol ediyor.

BAŞKAN KAMERANIN BAŞINA GEÇTİ
Termal ısıölçerli kameralar ilçede bugün Fatih, Dokuzkavaklar ve Kuruçay’da kurulan pazarlarda kullanıldı. Pamukkale Belediye Başkan Avni Örki, bu pazaryerlerini gezerek sistemin kontrolünü yaptı. Pazar esnafı ve vatandaşları son yasaklarla ilgili olarak bilgiler veren Başkan Örki, kurallara uyulması noktasında hassasiyet gösterilmesini istedi.

Örki, “Alınan tedbirlerin hepsi vatandaşlarımızın sağlığı için. Termal ısı ölçerli kameraları ile önlemimizi aldık. Ayrıca esnafımıza ve vatandaşımıza maske dağıtıyor, pazaryerleri girişlerindeki dezenfektanları kullanmalarını istiyoruz” dedi.

VATANDAŞLAR TERMAL KAMERADAN MEMNUN
Fatih Mahalle Muhtarı Ramazan Yerli, “Bu çok güzel bir uygulama. Koronavirüsün en büyük göstergesi yüksek ateş. Bu cihaz sayesinde ateşi yüksek olanlar tespit edilebiliyor” dedi.

Fatih mahallesi sakinlerinden Hüseyin Bağcı da uygulamayı beğendiğini söyleyerek, “Bu kamera sayesinde önemli bir tedbir alınmış oluyor. Koronavirüs ile mücadele konusunda insanların bilinçlenmesi çok önemli” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 13 26Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 12 30Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 13 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Parçalı Bulutlu