REKLAMI GEÇ

Pamukkale Belediyesi’nin 9 aylık faaliyeti onaylandı

Pamukkale Belediyesi’nin 9 aylık faaliyeti onaylandı

Pamukkale Belediyesi’nin 2014 faaliyet raporu mecliste görüşüldü. Muhalefet partili üyeler, Pamukkale Belediyesi’nin 9 aylık hizmetlerini yeterli bulmayarak ret oyu verirken, rapor AK Partili üyelerin oyu ile kabul edildi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 6 Nisan 2015 Pazartesi, 19:35

Pamukkale Belediye Meclisi, Nisan ayı toplantılarının son birleşiminde Pamukkale Belediyesi’nin 9 aylık faaliyet raporunu görüştü. Belediye Başkan Yardımcısı Selim Arkan’ın başkanlık ettiği Mecliste, 207 sayfadan oluşan faaliyet raporuna muhalefet partili üyeler ret oyu verdi.

“TAŞERONLAŞMANIN BEDELİ AĞIR OLUR”
Pamukkale Belediyesi’ne 666 memur, 333 işçi kadrosu verilirken, belediye hizmetlerinin 148 memur, 128 işçi ile yürütülmesini eleştiren CHP Grup Başkan Vekili Yılmaz Doğan, “Kadrosunun yüzde 68’i boş olan belediye ile nasıl yüzde yüz hizmet üretebilirsiniz ki? Ancak, dışarıdan hizmet alımları ile yani taşeronlaşarak hizmetleri yürütmeye çalışıyorsunuz. Taşeronlaşmanın bedelinin ağır olduğunu Soma’da gördük. Ayrıca seçim döneminde Büyükşehir Belediyesi 222 proje vaat etti. Bu projelerden bir kısmının Pamukkale ilçesi sınırları içerisinde olacağını sanıyordum. Ama 1 yıllık sürede bunu göremedik” diye konuştu.

“YENİ KURULAN BELEDİYE PSİKOLOJİSİNDEN KURTULALIM”
Geçen bir yıllık sürenin projelerin alt yapısını oluşturma yılı olarak kabul edildiğini ancak 2015’in artık büyük projelerin hayata geçirildiği bir yıl olması temennisinde bulunan MHP Grup Başkan Vekili Mahmut Çatlık ise, “ Pamukkale Belediyesi artık yeni kurulmuş belediye psikolojinden kurtulmalıdır” dedi.

“DOKTOR BULAMIYORUZ”
Pamukkale Belediyesi’nin sağlık hizmetlerini yürütemediğini bunun nedeninin de doktorların belediye bünyesinde çalışmak istememeleri olduğunu söyleyen İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Veli Demir, “Hemşire, ebe ve doktor istihdam etme hakkımız var. Ancak doktorlar belediye bünyesinde çalışmak istemiyor. Çünkü maaşları yeterli gelmiyor. Ayrıca, mevcut personelimizi eğiterek açığı kapatmaya çalışıyoruz, kapatıyoruz da” diyerek eleştirilere cevap verdi.

BİZİM TERCİHİMİZ BU
Dışarıdan hizmet satın alımlarının bir tercih olduğunu belirten AK Parti Grup Başkan Vekili Haluk Değirmenci ise, “Belediyelerin personel konusunda iki tercihi vardır. Ya kadroyu tamamlarsın ya da dışarıdan hizmet satın alırsın. Biz dışarıdan hizmet alımını tercih ettik. Bunu CHP’li belediyeler de yapıyor. Tam kadro istihdam eden belediyelerin sonunu da gördük. Önümüzde böyle bir acı gerçek de var” dedi.

Pamukkale Belediyesi’nin faaliyet raporu, 19 Ak Partili üyenin evet oyu ile kabul edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 9 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 13 34Parçalı Bulutlu