REKLAMI GEÇ

Pamukkale uluslararası kongreye model olarak sunulacak

Pamukkale uluslararası kongreye model olarak sunulacak

Termal turizmde büyük potansiyel barındıran Pamukkale, 70’in üzerinde ülkeden katılımla 18-21 Kasım 2015 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek 7. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi’ne model olarak sunulacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Temmuz 2015 Perşembe, 15:33

7. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi, 18-21 Kasım 2015 tarihlerinde İstanbul’da Silence İstanbul Hotel & Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. “Sağlık Turizminde Destinasyon Oluşturulması ve Yönetimi” ana temasıyla düzenlenen kongre, Türkiye’de sağlık turizmi destinasyonlarının oluşturulması ve bu destinasyonların kurumsal bir kimliğe büründürülerek bütüncül pazarlanması konusunda vizyon ve sinerji oluşturmayı hedefliyor.

Bu kapsamda jeotermal kaynaklar ve tesisleriyle termal sağlık turizminde büyük potansiyel barındıran Pamukkale, bu kongreye model olarak sunulacak. Pamukkale, Türkiye’nin örnek termal sağlık turizmi destinasyonu olarak ele alınacak.

70 ÜLKE PAMUKKALE’Yİ KONUŞACAK
Kongreye, komşu ülkeler yanı sıra, Avrupa, Balkanlar, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Orta Asya, Rusya ve Amerika olmak üzere 70’in üzerinde ülkeden katılımcı bekleniyor. Termal Sağlık turizminde uluslararası dev bir katılımla Pamukkale adeta tüm dünyaya açılmış olacak, Pamukkale konuşulacak.

KONGREYE HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR
Pamukkale Belediyesi’nde, kongreyle ilgili hazırlıkların gözden geçirildiği bir toplantı yapıldı. Toplantıya pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Başkan Yardımcısı Türkay Gözlükaya, Türkiye Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Enginer Birdal ve Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi Koordinatörü Ahmet Çolak, Nobel Tıp Merkezi Müdürü Dr. Turgay Sehil katıldı.

“PAMUKKALE ÖRNEK OLACAK”
Türkiye Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Enginer Birdal, kongrenin Türkiye’nin sağlık turizmindeki hedeflerine ulaşması için 10 yıldan bu yana yürüttükleri çalışmalar noktasında önemli bir ayak oluşturduğunu söyledi. Birdal, “Pamukkale termal sağlık turizmi destinasyonunda Türkiye’nin hedeflerine ulaşılması yolunda çok önemli bir kilometre taşı. Özellikle Pamukkale, diğer potansiyel destinasyonlara model olacak” dedi.

“ÖNEMLİ BİR BULUŞMA NOKTASI”
Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi Koordinatörü Ahmet Çolak ise, 70’in üzerinde ülkeden katılım beklediklerini, kongrenin sektöre yatırım yapan kuruluşlara yepyeni fırsatlar oluşturması adına önemli bir buluşma noktası olacağını ifade etti.

“TERMAL SAĞLIKTA ÖNEMLİ BİR NOKTADAYIZ”
Pamukkale’nin termal turizm cenneti olduğunu kaydeden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Termal sağlık turizmi potansiyelimizi hem ülkemizde hem de dünya genelinde duyurmaya çalışıyoruz. Dahası termal sağlık turizmi noktasında marka kent olma yolunda önemli adımlar atıyoruz. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi’nde Pamukkale’nin termal kür alanında Türkiye’nin örnek sağlık turizmi destinasyonu olarak ele alınacak olması ilçemiz için çok önemli” diye konuştu.

Yorumlar

Suarez   -  Bağlantı 24 Temmuz 2015, 09:22

Kişi başı giriş ücretini de konuşsunlar bir zahmet …

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 13 26Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 12 30Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 13 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Parçalı Bulutlu