REKLAMI GEÇ

Pamukkale’de 3.675 haneye engelli ziyareti

Pamukkale’de 3.675 haneye engelli ziyareti

Pamukkale Belediyesi ve Pamukkale Kaymakamlığı öncülüğünde başlatılan “Engelleri Kaldırmak İçin El Ele” projesi kapsamında, ilçedeki 4 bin 293 engellinin yaşadığı 3 bin 675 hane tek tek ziyaret edilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Aralık 2015 Salı, 14:11

Proje kapsamında oluşturulan ekipler, Pamukkale İlçesinde 4 bin 293 engelli bireyin yaşadığı 3 bin 675 haneye ziyaretlerde bulunuyor. Bir yıllık süreçte ziyaretlerle engelli vatandaşlara hakları bir bir tekrar hatırlatılacak, var olan sorunlarına çözüm üretilerek engelli vatandaşlara destek olunacak. Ayrıca gerçekleştirilecek anketle de istek ve talepleri alınarak, bu verilere göre yapılacak düzenlemeler belirlenecek.

denizli-pamukkale-belediye-baskani-huseyin-gurlesin-engelli-ziyaret-ic

İNŞAAT USTASINA ZİYARET
Engelli evlerine gerçekleştirilen ziyaretlere zaman zaman Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru ve Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de katılıyor. Bu ziyaretlerin birisinde Beyru ve Gürlesin, Karşıyaka Mahallesi’nde oturan 84 yaşındaki Mehmet Tekin’in evine konuk oldu.

Çocuk yaşlarda geçirdiği kazada ayaklarından engelli olduğunu ve yıllarca inşaatlarda usta olarak çalışıp emekliliğe hak kazandığını anlatan Mehmet Tekin, “Allah’tan gelen bir şey. ‘Engelli oldum’ diye üzülsem, kendimizi bir köşeye inzivaya çeksem kime ne faydası olacak? Hayata daha sıkı tutundum. Engellilerimize, gençlerimize çağrım hayata dört elle sarılmaları” dedi.

HAYATA BAKIŞI ÇOK GÜZEL
Her bir engelin aşılabileceğini vurgulayan Gürlesin ise, “Mehmet Amca’nın hayata bakış açısı çok güzel bir örnek. Engeline rağmen öylesine zor bir meslek seçmiş ki, bununda üstesinden gelerek yıllarca çalışmış, yuvasını kurmuş ve emekli olmuş. Mehmet Amca, bizlere her engelin aşılabileceğini gösteriyor” diye konuştu.

Engelleri Kaldırmak İçin El Ele projesiyle ilçedeki tüm engelli vatandaşlara ulaşacaklarını ifade eden Beyru da, projeyle engelli vatandaşlar için daha fazla ne yapabiliriz, engelleri nasıl kaldırabilirizin çabası içinde olduklarını, projeyle engellilere haklarını anlatıp sorunlarına çözüm arayacaklarını, taleplerini de alarak yol haritası çizeceklerini, bir yıl boyunca engelli bireylerin yaşadığı evlerin edileceğini söyledi.

ŞAHİN AİLESİNİ DE ZİYARET ETTİLER
Başkan Gürlesin ve Kaymakam Beyru, daha sonra zihinsel engelli 23 yaşındaki Kadriye Şahin ve ailesine ziyarette bulundu. Ziyarette Polis Amca Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde eğitim alan Kadriye ile sohbet eden Gürlesin ve Beyru, ailesine istek ve taleplerini sordu.

Ziyaretten dolayı mutluluğunu dile getiren anne Müşerref Şahin, hiçbir sıkıntılarının olmadığını, devletin engellilere ve ailelerine sağladığı imkanlar sayesinde Kadriye’ye en iyi şekilde baktıklarını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 23Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 26Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 32Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 17 34Çok Bulutlu