REKLAMI GEÇ

Pamukkale’de arşiv sorun olmayacak

Pamukkale’de arşiv sorun olmayacak

Pamukkale Belediyesi, dosyalara ve evraklara ulaşımı kolaylaştıracak son teknoloji arşiv sistemini devreye soktu. Sistem sayesinde arşivlenen 50 bini aşkın dosyaya ulaşım hızlanacak. Sistem, deprem, su baskını, yangın gibi afetlere karşı da kendini koruyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Temmuz 2016 Çarşamba, 11:19

Büyükşehir Yasası ile 27 ay önce kurulan Pamukkale Belediyesi’ne başta Denizli Belediyesi olmak üzere kapatılan İl Özel İdaresi, 8 belde belediyenin arşivinden binlerce dosya geldi. Kuruluşundan bugüne yine binlerce dosya Pamukkale Belediyesi’nin arşivine katıldı. Pamukkale Belediyesi başta arşivin korunması, dosyalara hızlıca ulaşarak hem vatandaş hem de belediye çalışmaları açısından zaman kaybının önlenmesi noktasında son sistem arşiv odasının kurumunu tamamlayarak, hizmete sundu.

pamukkale-arsiv-sistemi-1

50 BİNİN ÜZERİNDE DOSYA BULUNUYOR
Pamukkale’nin Denizli’nin en büyük ilçesi konumunda olduğunu belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, arşivde 50 binin üzerinde dosya bulunduğunu belirterek, “Pamukkale Belediyesi, 331 bin nüfusuyla 26 ilden büyük konumda. Ayrıca, Denizli’nin en büyük ilçesi. Büyükşehir Yasası ile 27 ay önce kurulan Pamukkale Belediyesi, ilçe sınırları kapsamında Denizli Belediyesinden, kapatılan İl Özel İdaresi, 8 tane beldeden oluşan yani toplam 10 noktadan insanların çalıştığı bir belediye haline geldi. Doğal olarak kuruluş itibariyle binlerce dosya kapanan kurumlardan belediyemiz arşivine geldi. O günden itibaren dosyaların yeniden tasnifi, düzenlenmesi, sanal ortamda da kayıt altına alınması noktasında önemli bir çalışmamız oldu. Bu çalışmaya paralel olarak dosyalara ulaşımın en hızlı şekilde olması ve her türlü yangın, deprem, sel baskını gibi afetlere karşı korunaklı bir yer olması açısından son teknoloji arşiv sistemimizi kurduk. Yeni sistem dosyaların güvenliği sağlaması yanında eş zamanlı olarak bilgilerin bilgisayar ortamına aktarılması ile hem belediyenin kendi çalışmamalarında hem de dosyalara ulaşım noktasında zaman kaybı tamamen ortadan kalkmış durumda. Yeni arşiv sisteminin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 15 33Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 12 26Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 29Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 30Parçalı Bulutlu