REKLAMI GEÇ

Pamukkale’de çevre bilinci aşılanıyor

Pamukkale’de çevre bilinci aşılanıyor

Pamukkale Belediyesi’nin mahallelerde başlattığı “Çevre Bilinci” eğitimleri sürüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ocak 2016 Salı, 13:34

Pamukkale Belediyesi çevre duyarlılığı konusunda yapılan çalışmalarına devam ediyor. Pamukkale Belediyesi, ‘Ambalaj Atığı Toplanması, Geri Dönüşümü ve Atık Yönetim Planı’ işleri kapsamında vatandaşları bilinçlendirmek için ilçede yer alan 68 mahallede çevre bilinci eğitimleri başlattı.

Vatandaşlarla buluşan Çevre Mühendisi Durkadın Kazak, Çevre Mühendisi Pelin Saruhan ve Çevre Sağlığı Teknikeri Yasemin Akkavak’tan oluşan ekip eğitim veriyor. 18 mahallede tamamlanan eğitimlerde vatandaşlara, ‘Çevre nedir? Kirlilik nedir? Geri Dönüşüm ve Ambalaj Atıkları nelerdir ve önemi nedir? Atık yağ ve atık pillerin geri dönüşümünün önemi ve bayat etmek projesi’ anlatılıyor. Eğitim sonunda mahalle sakinlerinin çevre ile ilgili talep ve şikayetleri dinleniyor.

ÇEVREYE DUYARLIYIZ
Pamukkale Belediyesi olarak çevre temizliği ve korunmasının öncelikleri arasında yer aldığını belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak temiz bir çevre için atıkların toplanması ve geri dönüşümün sağlanması için önemli çalışmaları hayata geçirdik. İlçemizin çeşitli noktalarına dörtlü geri dönüşüm kutuları, çöp kutusu, çöp konteynırları ile birlikte bayat ekmek kutusu ve dilek şikayet kutularını yerleştirdik” dedi.

Hem doğanın korunması hem de ekonomik kayıpların önlenmesi için geri dönüşüme önem verdiklerini anlatan Başkan Gürlesin, “Çevreye ve içme sularımıza büyük zarar veren atık yağların geri dönüşümü noktasında projemiz devam ediyor. İsrafı önlemek adına ilçemizin birçok noktasına yerleştirdiğimiz bayat ekmek kutularımızla atık ekmekleri toplayarak, hayvan barınaklarına gönderip ekmeklerin israf olmasını engellemeye çalışıyoruz. Sonuçta mahalle mahalle vatandaşlarımızla bir araya gelerek verdiğimiz ‘Çevre Bilinci’ eğitimi ile de tüm bu çalışmalarımızı pekiştiriyoruz. Eğitimlerimizle çevre bilincini ilçemizde daha da yukarılara taşıyarak, hem temiz bir çevrede yaşadığımız gibi geleceğimiz olan çocuklarımıza da temiz bir çevre bırakmış olacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Nisan 2024 Salı 12 31Az Bulutlu
17 Nisan 2024 Çarşamba 11 29Çok Bulutlu
18 Nisan 2024 Perşembe 11 28Parçalı Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 11 28Gökgürültülü Sağanak Yağışlı