REKLAMI GEÇ

Pamukkale’ye 100 milyon liralık 16 proje

Pamukkale’ye 100 milyon liralık 16 proje

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 2016 yılında parasal değeri 100 milyon liraya ulaşan 16 vizyon projeyi hayata geçireceklerini açıkladı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 1 Şubat 2016 Pazartesi, 16:13

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, düzenlediği basın toplantısında, belediyenin 22 aylık çalışmalarının değerlendirdi, bu yıl için planlanan projeleri açıkladı. Karahayıt’taki bir otelde düzenlenen basın toplantısına belediye başkan yardımcıları, Selim Arkan, Veli Demir, Abdullah Sevinçli, Türkay Gözlükaya ve Adnan Kaya da katıldı.

denizli-pamukkale-belediyesi-100-milyonluk-16-vizyon-proje-ic-1

“REHAVETE KAPILMADAN HİZMETE DEVAM”
Basın toplantısına geride kalan 22 aylık dönemi değerlendirerek başlayan Gürlesin, göreve geldiklerinde “Pamukkale’de yaşamak ayrıcalık olacak” dediklerini anımsatarak, bunun hizmetlerle görüldüğünü, sonucun da nüfus artışıyla ortaya çıktığını, 2014’te 320 bin 142 olan nüfusun 2015 verilerine göre 331 bine yükseldiğini, bugün Pamukkale’nin 26 ilinden daha fazla nüfusa sahip bir ilçe konumunda bulunduğunu söyledi.

Pamukkale’nin konum itibariyle çekim merkezi olduğunu savunan Gürlesin, üzerlerindeki yük ve sorumluluğun hangi boyutta olduğunu bildiklerini, rehavete kapılmadan ve şımarmadan daha fazla çalışarak halka hizmet etmeyi sürdüreceklerini belirtti.

“ZOR HİZMETLERE TALİBİZ”
Pamukkale Belediyesi’nin insan odaklı, insan memnuniyetine dayalı hizmetler sunduğunu ifade eden Gürlesin, “Hiçbir belediyenin cesaret edemediği Sosyal Hizmet Koordinasyon Merkezi’ni hizmete açtık. Bugün 100-150 yıllık belediyede bile bir psikolog, bir sosyolog yoktur. Ama bizde var. Biz yaralı ailelerinin yaralarını sarmak, sıkıntılarını gidermek için hizmet yapıyoruz. Bizim farkımız bu. Biz zora talibiz. Farklı projelerle farkındalık oluşturuyoruz. İnsana yönelik çalışmalarımız var ve bunu da dört dörtlük yapmak istiyoruz” dedi.

100 MİLYONLUK 16 PROJE
Pamukkale Belediyesi olarak 2016 yılında 16 vizyon projeye imza atmak istediklerini kaydeden Gürlesin, projeleri “Engelsiz Bağbaşı Kültür Merkezi, Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi, Yeni Nesil Kapalı Pazaryerleri, Karahayıt kent Ormanı, Üst Geçit Projeleri, Akköy Mahallesi’nde 7 Km yol yapımı, Depreme Dayanıklı Kent Projesi, Katlı Otopark Projeleri, Karahayıt 112 Acil İstasyonu, Cumhuriyet Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi, Pamukkale-Karahayıt-Akköy Özel Projeleri, Çocuk-Engelli ve Genç Dostu Projeler, bina ve cami aydınlatmaları, Pamukkale’de İnternet Ücretsiz Olacak, Belediye Kendi Elektriğini Kendi Üretecek ve yeni sosyal tesisler” şeklinde sıraladı.

Bazı projelerin Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı gibi kurumlarla ortak hayata geçirileceğini anlatan Gürlesin, 16 projenin yalnızca Pamukkale Belediyesi’ne maliyetinin yaklaşık 100 milyon lira olacağına dikkat çekti.

TOKİ İNŞATINI DURDURDU
Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Karahayıt’ta TOKİ tarafından iki aşamalı olarak gerçekleştirilen pansiyon yapım çalışmasının ikinci etabına müdahale etmek zorunda kaldıklarını söyleyen Gürlesin, “Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan pansiyonlar yetersiz kalınca, ikinci etabı ile ilgili çalışma başlatıldı. Ancak, yeşil alanda gerçekleştirilecek olan ikinci etap pansiyon yapımına izin vermemiz mümkün değildi. Yer yanlıştı, hatalıydı. O nedenle durduruldu. Ama uygun yer bulunması halinde devam edecek” diye konuştu.

denizli-pamukkale-belediyesi-100-milyonluk-16-vizyon-proje-ic

BASIN TOPLANTISINDA DOĞUM GÜNÜ
Başkan Hüseyin Gürlesin, 2015 yılı hizmetlerini değerlendirdiği ve 2016 yılı projelerini açıkladığı basın basın toplantısına katılan DHA Denizli Büro Şefi Osman Nuri Boyacı’ya da doğum günü sürprizi yaptı. Boyacı, 50. yaş günü pastasını Gürlesin ile birlikte kesti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Nisan 2024 Salı 12 31Az Bulutlu
17 Nisan 2024 Çarşamba 11 29Çok Bulutlu
18 Nisan 2024 Perşembe 11 28Parçalı Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 11 28Gökgürültülü Sağanak Yağışlı