REKLAMI GEÇ

Pamukkale’ye Alman kardeş geliyor

Pamukkale’ye Alman kardeş geliyor

Pamukkale Belediyesi, Almanya’nın Bad Füssing şehri ile kardeş şehir olma yolunda önemli adım attı. Bad Füssing’de devam eden temaslarla 2 şehrin kardeş olması noktasında görüş birliğine varıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Eylül 2014 Salı, 11:33

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve beraberindeki heyet, termal sağlık alanında dünyada öne çıkan termal turizm merkezlerini incelmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda Almanya ve ÇEK Cumhuriyeti’nde temaslarda bulunuldu.

Temasların sonucunda, Avrupa’nın en önemli termal sağlık turizm merkezi Bad Füssing ile ‘Kardeş Şehir’ olunması yolunda önemli adımlar atıldı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve beraberindeki heyet, Avrupa turunun son durağı olarak yine Almanya’daydı. Başkan Gürlesin ve beraberindekiler, Almanya’da ziyaretin son gününde Bad Füssing Belediye Başkanı ve kür merkezi yönetim müdürleriyle bir araya geldi. Termal turizm hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca Avrupa’nın en önemli termal sağlık turizm merkezi Bad Füssing ile kardeş şehir olma yolunda önemli adımlar atıldı. Bu çerçevede termal sağlık alanında benzer özellikler gösteren Pamukkale ve Bad Füssing’in kardeş şehir ilişkileri kapsamında karşılıklı işbirliği yapılması kararlaştırıldı. Başkan Gürlesin, ‘Pamukkalemiz termal sağlık turizmi açısından dünyanın öne çıkan merkezleri arasında yer almaktadır. Yine aynı şekilde Bad Füssing de dünyanın önemli termal sağlık merkezi arasındadır. Karşılıklı işbirliği yapacağımız birçok ortak noktamız var. Kardeş şehir ilişkisiyle karşılıklı tecrübelerimizi paylaşmak istiyoruz. Kısa süre sonra kardeş şehir protokolünü imzalayacağız’ dedi.

Almanya’dan Bad Füssing şehri, kardeş şehir protokolünün imzalamasının sonrasında Pamukkale’nin ilk kardeş şehri olma özelliğini taşıyacak. Heyet, Almanya’nın en büyük golf merkezini inceledi ardından da Bad Griesbach Belediye Başkanını ziyaret ederek belde hakkında bilgi aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 14 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 17 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 30Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 12 29Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu