REKLAMI GEÇ

PAÜ’de profesör bıçak parasından tutuklandı

PAÜ’de profesör bıçak parasından tutuklandı

Pamukkale Üniversitesi Hastanesindeki hasta ve yakınlarından “bıçak parası” aldığı öne sürülen profesör ile eski sekreteri tutuklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Kasım 2018 Cuma, 12:27

DENİZLİ (AA)
Hastanenin Beyin ve Sinir Cerrahisi Servisinde tedavi olan bazı hasta ve yakınlarından “bıçak parası” adı altında para alındığı ihbarı üzerine soruşturma başlatıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince yürütülen çalışmada, Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. F.A. ile daha önce özel muayenehanesinde sekreter olarak çalışan N.İ’nin üniversite hastanesine başvuran hasta ve yakınlarından el emeği adı altında usulsüz para aldığı tespit edildi.

Özel muayenehanesini 2011’de kapatan F.A’nın eski sekreterinin adresindeki aramada, hastaların bilgilerinin kaydedildiği ajandalar ele geçirildi.

KOM Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan F.A. ile N.İ, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Hastanenin acil servisine başvuran kritik derecedeki hastaların iletişim bilgilerini F.A’dan alan N.İ’nin, hasta ya da hasta yakınlarını telefonla arayarak beyin ameliyatını asistanların yerine F.A’nın yapması için 20 bin lira ödemeleri gerektiğini söylediği, kayıtsız şekilde para alındığı ve makbuz verilmediği öne sürüldü.

F.A’nın, para vermeyen ve N.İ’nin telefonuna çıkmayan hasta yakınlarını arayarak, bu kişiden gelen telefonu açmalarını istediği iddia edildi.

Yorumlar

Doğrucu Davut   -  Bağlantı 10 Kasım 2018, 08:08

Beyin cerrahisinde bıçak parası alan alana benim yeğenim beyin kanamaması geçirirken 10000 lira vermezseniz ameliyat etmem diyeni de unutmasınlar ve yeğenim 3 yıldır yatağa bağlı yaşıyor

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Nisan 2024 Çarşamba 13 29Çok Bulutlu
18 Nisan 2024 Perşembe 11 29Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 22Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 7 26Parçalı Bulutlu