REKLAMI GEÇ

Ramazan ayının en küçük davulcusu

Ramazan ayının en küçük davulcusu

Pamukkale İlçesi’nin Pelitlibağ Mahallesi’nde vatandaşları Ramazan ayının ilk sahuruna 9 yaşındaki davulcu Hamdi Berat Şengül kaldırdı. Babasıyla birlikte davul çalan Şengül, bunu 3 yaşından beri yapıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2019 Pazartesi, 09:15

DENİZLİ (AA) –  Pamukkale İlçesi’nin Pelitlibağ Mahallesi’nde vatandaşları 9 yaşındaki davulcu Hamdi Berat Şengül sahura kaldırdı. Babası ile birlikte 3 yaşından beri Ramazan aylarında davul çalan Şengül, davul çalmayı çok sevdiğini ve bu yıl ilk kez babasının kendisine büyük davul aldığını söyledi.

Mıntıkasındaki mahallenin ara sokaklarında davul çaldığını belirten Şengül, “Ben davul çalmayı çok seviyordum. Babam da bana büyük bir davul aldı. 3 yaşından beri mahallemde davul çalıyorum. Mahalledeki herkes bizi çok seviyor. Bana para ve şeker de veriyorlar. Davulu elime alıp tokmağa vurduğum zaman hemen ritm tutuyorum, millet uyanıyor. Erken saatte kalkıp davul çalmak bana zor gelmiyor. Sabah erkenden uyanıyorum. Babamı da uyandırdıktan sonra sokağa çıkıyoruz.” diye konuştu.

Sahurda oğlunun kendisini kaldırdığını ve sokaklara çıktıklarını belirten Şengül, “Oğlum, sahurda davulcuları gördükten sonra küçük bir davulla bu işe başladı. Sahurda ben de ona eşlik ediyorum. 4 yıldır ramazan ayında mahalleliyi kaldırıyoruz. En sonunda ona büyük bir davul aldık. Mahalleye gelen diğer ramazan davulcuları da bizi tanıyor. Onlarla birlikte de bazen davul çalıyoruz. Vatandaşlar da artık Hamdi Berat’ı tanıyor. Balkonlardan el sallıyorlar” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 23Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 26Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 32Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 17 34Çok Bulutlu