REKLAMI GEÇ

Ramazan davulcuları eğitimden geçti

Ramazan davulcuları eğitimden geçti

Pamukkale Belediyesi, ilçe sınırları içinde Ramazan ayı boyunca görev yapacak olan davulcuları eğitimden geçirdi. Teorik eğitimin ardından davulcular uygulamalı eğitimi de tamamlayarak Ramazan ayına hazırlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Mayıs 2019 Cuma, 12:39

Pamukkale Belediyesi Ramazan davulcularını eğitimden geçirdi. Başvuruların ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Bando Şefliği’nde belirli teorik eğitimlerden ve uygulamalı testlerden geçirilen davulcular, konservatuvar yetkililerin huzurunda manilerle birlikte hünerlerini sergiledi.

“EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ”
Uzun yıllardır sahurlarda davul çaldığını söyleyen 70 yaşındaki Hikmet Sarıkuş, “Davul çaldığım sürece böyle uygulama görmedim. Pamukkale Belediyemizin biz ramazan davulcularına yönelik yaptığı bu eğitim çok güzel oldu” dedi.

17 yaşındaki Sabri Durmaz ise “Bilen çalmalı bilmeyen de bu eğitimler de davul çalmayı öğrenmeli. Eğitimler sayesinde bu işe bir kalite gelmiş oluyor” diye konuştu. Bu arada Pamukkale ilçesindeki 61 mahallenin tamamında Ramazan davulcuları görev yapacağı, bazı büyük mahallelerde birden fazla davulcu yer alacağı kaydedildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 11 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 15 31Açık