REKLAMI GEÇ

Ramazan davulcularına sıkı eğitim

Ramazan davulcularına sıkı eğitim

Pamukkale Belediyesi, Ramazan ayı boyunca 68 mahallede görev yapacak davulculara eğitim verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Haziran 2014 Pazartesi, 14:20

Pamukkale Belediyesi, gerek belediye ve gerekse 68 mahallenin muhtarlıkları aracılığıyla duyuru yaparak Ramazan ayında görev yapacak davulcuları belirledi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organizasyonundaki Ramazan ayı hazırlıkları, davulcuların eğitimiyle devam etti. Davulcular, Denizli Büyükşehir Belediyesi Bando Şefliği’nde ritim eğitiminden geçirildi. Buradaki programa, Pamukkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özgür Altun ile müdürlük yetkilileri de katılarak eğitimi yakından takip etti.

Davulcular, Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı şefi Hakan Eyiden ile şeflik müzisyenlerinden eğitim aldı. Müdür Altun, Pamukkale Belediyesi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim birlikte organize ettiğini kaydederek, ‘Burada sizlere kısa süreli bir eğitim verilecek. Amaç aynı ritim ve düzen içinde Ramazan ayı davulunun çalınmasıdır. Bilindiği gibi ritim bozukluğu kulağa hoş gelmeyen seslere neden olur. Bu eğitimle ritim bozukluğunun ve düzensizliğin önüne geçilecektir’ dedi.

Konservatuvar Şefi Hakan Eyiden de, eğitim hakkında Ramazan davulcularını aydınlattı. Ardından davulcular, işinde uzman eğitmenlerce eğitimden geçti. Tüm davulcular, ritim konusunda bildiklerine öğrendiklerini de ekledi. Böylece teoride öğrenilenler pratikle pekiştirildi.

Bu arada nüfus yoğunluğu ve yerleşim birimi genişliğine göre bazı mahallelerde birkaç davulcunun görev yapacağı bildirildi. Eğitimler yarın da devam edecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 11 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 15 31Açık