REKLAMI GEÇ

Vali Atik Güzelpınar’a gitti, köylülerle görüştü

Vali Atik Güzelpınar’a gitti, köylülerle görüştü

Pamukkale’nin Güzelpınar Mahallesi’nde vatandaşların taş ocağı isyanı sonuç verdi. Denizli Valisi Ali Fuat Atik bölgede incelemelerde bulundu, taş ocağının faaliyetlerinin durdurulduğunu açıkladı. Vali Atik; “Geldik, gördük. Vatandaşın yanındayız” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Haziran 2021 Salı, 15:42

Aydın-Denizli otobanına mucur sağlamak için Türkiye’nin kekik üretim merkezi Pamukkale’ye bağlı Güzelpınar Mahallesi’nde kurulan taş ocağının faaliyetinin durdurulmasını isteyen köylüler, önce ocakta eylem yapmış, ardından da Denizli Valiliği’ne gelmişti.

Atik bu sabah Güzelpınar’a gelerek köylülerle görüştü. Muhtar Ergün Gürsoy, Atik ve beraberindekileri önce kekik tarlalarına götürdü. Burada taş ocağı faaliyetlerinin yıllık 50 milyon dolar ihracatı yapılan kekiklere vereceği zarar anlatıldı.

Gürsoy, “Kekiğin üzerini örten toz gelişmesini engellediği gibi yağ oranını düşürüyor, kalitesini etkiler hatta ölmesine neden oluyor” dedi. Gürsoy taş ocağının aynı zamanda bölgedeki ormanlık alan ve meyve bahçelerini de etkilediğini kaydetti.

Denizli Valisi Atik burada köylülere seslenerek; “Geldim gördüm. Yerinde görmek daha başka. Mesaj alınmıştır” diye konuştu. Atik kekik üretimine ve yıllık ihracata dair köylülerden bilgi aldı.

Atik ve kalabalık köylü grubu daha sonra Meşelik mevkiine geçti. Burada yine kekik tarlaları incelendi. Bölgedeki hakim bir tepeden taş ocağının kurulduğu alan ve ekili alanlar incelendi.

Taş ocağına gitme gereği duymayan Atik, “İncelemimizi tamamladık. Göreceğimizi gördük. Gereğini yapacağız. Vatandaşlarımızın her zaman yanındayız” diye konuştu.

Muhtar Gürsoy burada yaptığı açıklamada; “Artık bu konu kapandı. Valimiz söyledi, taş ocağı kapatılacak. Ekipmanlarını toplayıp gidecekler. Daha önemlisi burada bir daha böyle bir durum olmayacak” ifadelerini kullandı.

Denizli Merkez Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici de “Taş ocağının faaliyetlerini sürdürmesi bölgedeki üretimi bitirebilirdi. Bu bölge dünyanın kekik üretim merkezi. Taş ocağı sadece Güzelpınar değil bölgedeki tüm köyleri ve ekili alanları etkileyecekti. Sağduyulu bir karar alındı” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 11 26Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 11 29Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 13 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Az Bulutlu