REKLAMI GEÇ

Ya bina yıkılacak, ya da…

Ya bina yıkılacak, ya da…

Fesleğen Mahallesi’nde, Denizli Belediyesi’nin büyükşehir olmadan önce aldığı ve mahkeme tarafından iptal edilen imar planı değişikliği kararını düzeltme görevi Pamukkale Belediyesi’ne kaldı. Pamukkale Belediye Meclisi ,“çıkmaz sokağa” dönüşen 1000 nolu sokak için Denizli İdare Mahkemesi’nin verdiği karara uyarsa, yeni yapılan ilkokul binasının yıkılması gerekecek.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 12 Ağustos 2014 Salı, 12:12

Denizli Belediyesi, büyükşehir olmadan önce 2011 yılındaki meclis toplantısında, Fesleğen Mahallesi’ndeki Atatürk Ortaokulu’nun bulunduğu bölgede imar planı değişikliği yaptı. Bu değişiklik sonucunda Emek ile İnönü caddeleri arasında kalan 1000 nolu sokak ikiye bölündü. Kapatılan bölüm okul bahçesinde kaldı ve buraya ilkokul binası yapıldı.

denizli-pamukkale-belediyesi-imar-plani-ic

Ancak, imar planı uygulamasından zarar gördüğünü iddia eden bir vatandaş, yürütmenin durdurulması istemiyle Denizli İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme, vatandaş lehine karar vermesine rağmen Denizli Belediyesi kararı uygulamayı geciktirdi. Bu arada Denizli Büyükşehir Yasası çıktı ve merkezde iki ilçe kuruldu. Fesleğen Mahallesi, Pamukkale Belediyesi sınırlarında kaldığından, mahkeme kararını uygulamak da Pamukkale Belediyesi’ne düştü.

GÜRLESİN: GÖZDEN KAÇMIŞ
Konu Pamukkale Belediye Meclisi’nin ağustos ayı toplantılarının 4. birleşiminde ele alındı. Meclis üyelerine bilgi veren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Belediyemiz sınırları içerisinde bulunan Fesleğen Mahallesi’nde, 2011 yılında Denizli Belediye Meclisi tarafından imar planı değişikliği yapılmış. Ancak, vatandaşın itirazı üzerine Denizli İdare Mahkemesi 2012 yılında imar planı değişikliğini iptal edilmesi yönünde karar almış. Mahkeme kararı Denizli Belediyesi’nin gözünden kaçmış. Bugün biz mahkeme kararını uygulamak zorundayız. Hukuk devleti olmanın gereğini yerine getirmeliyiz. O nedenle öncelikle bu bölgedeki imar planı değişikliğini iptal ederek, bölgeyi imarsız bölge olarak onaylamamız gerekiyor” dedi.

İMARSIZ BÖLGE OLDU
Bölgede yeni bir imar planı hazırlanarak meclis üyelerinin onayına sunulacağını belirten Gürlesin, “2011 yılından önceki imar planının uygulanması halinde ortaokulun ortasından yol geçecek ve okul ikiye bölünecek. O nedenle burası ile ilgili uygun bir imar planı değişikliği yapacak ve meclisimizin onayına sunacağız” diye konuştu.

Gürlesin’in bu açıklamasının ardından oylama yapıldı. Buna göre, Denizli Belediyesi döneminde alınan imar planı değişikliği uygulanmayacak. Geçici çözüm olarak söz konusu alan “imarsız bölge”ye dönüştürüldü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 11 26Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 11 29Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 13 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Az Bulutlu