REKLAMI GEÇ

Yaşlılarla el ele verildi

Yaşlılarla el ele verildi

Pamukkale İlçesi’nde yaşayan 65 yaş üstü tüm yaşlıların dertlerine derman olmak için ‘Yaşlılarla El Ele Projesi’ başladı. 2 bin 166 hanede 3 bin yaşlı vatandaşa ulaşılacak proje kapsamında yaşlıların dilek ve istekleri doğrultusunda çözümler üretilecek. Pamukkale Belediye başkanı Hüseyin Gürlesin ve Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, proje kapsamında Gül çifti ile Alimoğlu çiftinin evini ziyaret etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Mayıs 2015 Pazartesi, 10:23

Pamukkale Belediyesi, Pamukkale Kaymakamlığı ve ilgili kamu kurumları ile hayırseverler ve vakıf yönetiminden oluşan Pamukkale Sosyal Yardımlaşma Mütevelli Heyeti, ‘Yaşlılarla El Ele Projesi’ni başlattı. Proje kapsamında Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru ve Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, beraberindeki İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, İlçe Sağlık Müdürü Ali Yılmaz, Pamukkale Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı Yahya Karaca, PASVAK Başkanı Kerim Çıralı, mütevelli heyeti üyesi muhtarlar ve hayırsever iş adamları, 4 ay sürecek projeyi Fesleğen Mahallesi’nden başlattı.

Kaymakam Beyru ve Başkan Gürlesin ile beraberindekiler, ilk olarak Mahmut Gül (75) ve eşi Havva Gül’ün (71) evini ziyaret etti. Gül çiftinin elini öpen protokol üyeleri, istek ve dileklerini dinledi.

“YAŞLILARIMIZ DEĞERİMİZ”
Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, yaşlıların toplum için bir değer ve hazine olduğunu belirterek, proje hakkında bilgi verdi. Projenin Pamukkale İlçesi sınırları içindeki 65 yaş üstü tüm yaşlıları kapsadığını kaydeden Beyru, “Projemizin adı ‘Yaşlılarla El Ele Projesi’dir. Bu şekilde tüm yaşlılarımızın enlini tutarak gönül birliğini sağlayacağız. Bu projeyle 3000 yaşlımızın elini öpüp ne talebi varsa bunları değerlendirmiş olacağız. Yapılması gerekenleri belediye başkanımızla, kurum müdürlerimizle bizzat yaşlılarımızın ev ziyaretleriyle belirleyip çözüm bulacağız’ dedi.

“3 BİN YAŞLIMIZA ULAŞACAĞIZ”
“Yaşlılarına sahip çıkmayan bir toplum, geleceğine yön veremez” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise, “Milli değerlerimiz ve kültürümüzün taşıyıcısı olan yaşlılarımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesi, tüm ihtiyaçlarının karşılanması, toplumsal yaşama aktif katılmalarının sağlanması, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip olarak kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak öncelikli görevimizdir. Yaşlılarımıza her türlü imkanı sunabilmek ve onlara hayatlarının geri kalan kısmında rahat ve sıkıntısız bir yaşam sağlayabilmek için gayret göstermeliyiz. Yaşlılarına sahip çıkmayan bir toplum, geleceğine yön veremez. Unutulmamalıdır ki; geleceği yakalamak, bizlere devrettiği birikimler üzerine yenilerini ekleyerek mümkün olacaktır. Yaşlılarla El Ele Projesi, bu açıdan önemi büyüktür. Proje kapsamında siz yaşlılarımızı evlerinde ziyaret edeceğiz. Kaymakamlığımız, belediyemiz ve ilgili kurumlar ortaklaşa düzenleyeceği proje kapsamında tüm yaşlılara ulaşacağız. 3000 dolayında yaşlımızın derdiyle dertlenmek onların sorunlarına çözüm üretmek istiyoruz. Ne istekleri varsa neyi talep ediyorlarsa hangi kurumu ilgilendiriyorsa işbirliğiyle çözeceğiz. Yakında belediyemizin kendi ev bakımlarımızı yapamayan yaşlılarımızın ev temizlik hizmetlerini, kişisel bakımlarını yapamayan yaşlılarımızın kişisel bakımlarını, evlerin tamiri tadilatı ve boyası gibi işlerini yapacak. Diğer kurumlarımızda hastalık varsa evde tedavi yada hastaneye götürme gibi işleri yapacak. Psikologlarımız evleri dolaşıp yaşlılarımızın sorunlarını çözecek. Büyüklerimizin hayır duasını almak istiyoruz. Ben projeye katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“ÇOK MUTLU OLDUK”
Yaşlı çift, ziyaretten dolayı mutluluklarını belirtti. 75 yaşındaki Mahmut Gül, “Pamukkale İlçemizde yaşlılara yönelik böylesi bir projenin başlamış olması çok sevindirici. Pamukkale Belediye Başkanımıza ve Kaymakamımıza bu projeyi başlattıkları için çok teşekkür ediyoruz” dedi. 71 yaşındaki Havva Nine ise, yaşlıların düzenli ziyaret edilerek gönüllerinin alınmasının tarif edilmez bir mutluluk olduğunu belirterek, “Yaşlılarımızın sık sık ziyarete gelinip hatırlarının sorulması çok önemli. Bizi unutmayarak evimize kadar gelen herkesten Allah razı olsun” dedi.

Havva nine, heyetten bir soba ile evinin boyasının yapılmasını rica etti. Başkan Gürlesin de, kısa süre içinde evin boya ilerinin ve tadilatının yapılacağını söyledi.
Heyetin 2. durağı ise İsmail (69) ve Hatice (65) Alimoğlu çiftinin evi oldu. Başkan Gürlesin ve Kaymakam Beyru burada yaşlı çifte proje hakkında bilgi verdi. İsmail Alimoğlu Amca, evlatlarının her derdine koştuğunu ancak yetişemedikleri yerde hükümetin yardımlarını her zaman gördüklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 11 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 15 31Açık