REKLAMI GEÇ

Her 100 araçtan 55’ine hız cezası

Her 100 araçtan 55’ine hız cezası

Denizli Emniyet Müdürlüğü Bölge ve İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından açıklanan haftalık denetim raporuna göre, kontrol edilen her 100 araçtan 55’ine hız ihlalinden ceza kesildi.

/ DENİZLİHABER / 7 Eylül 2013 Cumartesi, 11:42

Denizli Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü haftalık trafik denetleme raporunu açıkladı. Trafik ekipleri, kontrol ettiği 7 bin 959 araçtan 2 bin 698 araç sürücüsüne cezai işlem uyguladı.

YÜZDE 55’İ HIZ İHLALİNDEN CEZA ALDI
Trafik ekiplerinin 6 günde gerçekleştirdikleri denetimler esnasından cezai işlem uyguladığı her yüz araçtan 55’ini hız ihlalinden işlem yaptı.

Bölge ve İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipleri’nin açıkladığı haftalık denetim raporuna göre, hız ihlalinden 1 510, kırmızı ışık ihlalinden 106, seyir halinde iken cep telefonu ile konuşmaktan 31, emniyet kemeri ve kask takmamaktan 77, ehliyetsiz ve alkollü araç kullanmaktan 104, renkli cam kullanmaktan 11,muayenesiz araç kullanmaktan 174, durak harici ve fazla yolcu almaktan 233 araç sürücüsü hakkında cezai işlem uygulandı.

Ayrıca, 65 sürücü ve firmaya arızalı taograf ile taşıma sınırı üzerinde yük almaktan, 384 araç sürücüsüne de Karayolları Trafik Kanununun diğer maddelerinden olmak üzere toplam 2 bin 698 araç sürücüsü hakkında cezai işlem uygulandı.

Yapılan denetimler esnasında çeşitli eksiklik ve sebeplerden dolayı 179 araç trafikten men edilirken 15 sürücü hakkında da suç tutanağı tanzim edilerek idari para cezası yaptırımı kararı alındığı öğrenildi.

112 KAZA MEYDANI GELDİ
Geçtiğimiz hafta içerisinde Denizli’de 56’sı yaralamalı, 53’ü ise maddi hasarlı olmak üzere 112 trafik kazasının meydana geldiğinin açıklandığı haftalık trafik denetleme raporunda; Kazaların daha çok 29 Ekim Bulvarı, Hastane Caddesi üzeri ve Acıpayam Yolu üzerinde, sürücülerin Kavşakları yaklaşırken araçlarının hızını azaltmamaktan,Yakın Takip ve yayaların araçlara ilk geçiş hakkını vermemekten dolayı meydana geldiği tespit edildiği vurgulandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı