REKLAMI GEÇ

2 Öğrenci “Tembel Teneke” isimli robot yaptı

2 Öğrenci “Tembel Teneke” isimli robot yaptı

Sarayköy Atatürk Ortaokulu’nda, “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Sergisi” açıldı. Sergide 14 yaşındaki Hasan Yılmaz ve Ahmet Sinan Cirit’in yaptığı “Tembel Teneke” isimli robot ilgi odağı oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Kasım 2019 Çarşamba, 16:37

DENİZLİ (AA) – Sarayköy Atatürk Ortaokulu’nda “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Sergisi” açıldı. Okul bahçesindeki etkinlikte, çeşitli alanlarda 30 proje sergilendi. Sergiyi gezen ziyaretçiler, fuardaki projeleri inceledi. Öğrenciler, fuarı gezen davetlilere projeleri hakkında bilgi verdi.


Sergide 14 yaşındaki Hasan Yılmaz ve Ahmet Sinan Cirit’in yaptığı “Tembel Teneke” isimli robot ilgi odağı oldu. Yılmaz, yaptığı açıklamada, robotun bluetooth özelliği ve android işletim sistemine sahip cep telefonu ile kumanda edilebildiğini söyledi.

TEMBELLİK İLHAM KAYNAĞI OLDU
Robotu iki ay gibi bir sürede yaptıklarını dile getiren öğrenci Hasar Yılmaz, “Bu projemizde teknolojinin yaygınlaşması ile birlikte insanların tembelleştiğini konu aldık. Tembelliği ve teknolojiyi birleştirerek böyle bir robot yapmaya karar verdik. Bluetooth cihazı ile kontrol edilebilen çöp kovası yaptık. Akıllı telefonlar hayatımızın önemli bir parçası haline geldi. Bluetooth bağlantısı yoluyla çöp tenekesini yanımıza getiriyoruz. Önündeki sensöre de atacağımız çöpü göstererek çöp tenekesi kapağının otomatik açılmasını sağlıyoruz. Bu proje sadece üşengeç olan insanlar için değil, engelli insanların kullanımı için de kolaylık sağlayacağını düşünüyoruz.”
Etkinliğe Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı