REKLAMI GEÇ

Alman devinden Denizli’ye yatırım

Alman devinden Denizli’ye yatırım

Endüstriyel gaz sektöründe faaliyet gösteren Almanya merkezli Linde Grup, Denizli’de 15 milyon euroluk yatırımla karbondioksit üretim tesisi açtı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Kasım 2015 Cuma, 13:58

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
yapılan karbondioksit üretim tesisi törenle açıldı. 2006 yılında Türkiye pazarına giren ve dünyada endüstriyel gaz sektöründe 100’ün üzerinde ülkede faaliyete gösteren Almanya merkezli Linde Grup, Sarayköy’ün Kızıldere mevkisinde 15 milyon euroya mal olan karbondioksit üretim tesisi yatırımını tamamlayarak hizmete açtı. Açılış törenine Linde Grup Türkiye Genel Müdürü Mert Alper Kumbaracı, üst düzey yöneticiler ve AK Partili Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ile davetliler katıldı.

denizli-saraykoy-alman-devinden-yatirim-ic

MÜŞTERİYE ÖZEL FARKLI ÇÖZÜMLER
Linde Gaz Türkiye Genel Müdürü Mert Alper Kumbaracı, ileri teknoloji ile donatılan yeni tesis ile Türkiye’de sanayicilere bir yeniliği daha sunmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Linde kalite ve standartlarında karbondioksit gazı sağlayarak; maliyetlerin düşürülmesine, proses performansının artırılmasının yanı sıra, nihai ürün kalitesinin geliştirilmesi ve iş güvenliğinin sağlanmasında endüstriyel gaz sektörüne 135 yıllık Linde tecrübesini sunacağız. Karbondioksit biz farkında olmadan hayatımızın birçok alanında kullanılmaktadır. Karbondioksit ile yapılan uygulamalarla meşrubat, seracılık, gıda dondurma ve imalat sanayinin birçok alanında müşteriye özel farklı çözümler sunulmaktadır” dedi.

denizli-saraykoy-alman-devinden-yatirim-ic-2

240 TON GAZ ÜRETİLİYOR
Tesis, jeotermal kaynaktan enerji üreten Zorlu Enerji’nin üretimi sırasında açığa çıkan karbondioksit gazını alıp, saflaştırıp, sıvılaştırıyor. Tesiste günde 240 ton gaz üretimi yapılıyor. Sıvı karbondioksit, kola, meyveli gazoz, soda ve gazoz gibi gazlı içecekler ile seralarda kullanılıyor.
Yapılan açılışın ardından tesisin arka bölümündeki alanda 80 adet zeytin fidanı dikimi yapıldı. Fidanlar, tesisten çıkan atık suyu çevreye bırakmadan havuzlarda temizlendikten sonra ortaya çıkan temiz suyla sulanacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı