REKLAMI GEÇ

Alzheimer hastası eşine gözü gibi bakıyor

Alzheimer hastası eşine gözü gibi bakıyor

Sarayköy Aşağı Mahalle’de yaşayan 78 yaşındaki Hüseyin Erdoğmuş, Alzheimer hastası 68 yaşındaki eşi Mükerrem Erdoğmuş’a bebek gibi bakıyor. Hüseyin Erdoğmuş’un bitmeyen sevgisi ve vefası örnek oluyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Temmuz 2020 Salı, 11:32

Sarayköy, eşine az rastlanır bir sevgi ve vefa örneğine şahitlik ediyor. Aşağı Mahalle’de yaşayan Mükerrem-Hüseyin Erdoğmuş Çifti, tüm zorluk ve hastalığa rağmen 27 yıl önce verdikleri “İyi günde, kötü günde” sözüne sadakatleri ile dikkat çekiyor.

İlk eşini rahatsızlığı nedeniyle kaybettiğini belirten Hüseyin Erdoğmuş, “Mükerrem benim ikinci eşim. İlk eşim Selver Hanım vardı. Onunla koskoca 17 sene geçirdik. Kendisi kemik iliği hastasıydı. Ayda bir kez hastaneye giderdik Selver’e 2 şişe kan verirlerdi. Çok doktora gittik, vücudu kan yapmıyordu. Vefat etti. Ona 17 sene baktım. Hala okuduğu Kuran-ı Kerimler durur, saklarım” dedi.

65 yaşındaki Mükerrem Erdoğmuş ile 27 yıldır evli olduğunu belirten Erdoğmuş, “Mükerrem menenjit, şeker hastası sayamayacağım kadar çok rahatsızlığı var. Zaman geçtikçe rahatsızlığı artıyor, bir çocuk gibi şuan. Artık hiçbir şey hatırlamıyor. Yemeğini yapamıyor. En son yaptığında yemeğin içine çamaşır suyu dökmüştü. Yaklaşık 25 senedir yemekleri ben yapıyorum. Sabah kahvaltısını yaptırırım. Sonra dışarıya çıkarır gezdiririm. Kendisi çıktığı zaman kayboluyor. Temiz bir ortamda durması için her gün evi temizlerim. O bana Allahımın emaneti. Hayat arkadaşım. Yatağa düşse de bakarım ben ona” dedi.

Hayatının gazel gibi olduğunu ifade eden Erdoğmuş, “Eşimin bana hiçbir kötülüğü yok. Nur dolu benim eşim. Ben ona bakarken bana hep ‘sen benim hem anamsın hem de babamsın’ diyor. Bu sözlerinin ardından ciğerim cız ediyor. O benden memnun ya Allah’ıma bin şükür başka ne isterim. Ben halimden bin kere razıyım” diye konuştu.

(Kaynak: Sarayköyün sesi)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı