REKLAMI GEÇ

Avrupalı Denizlililer Sarayköy’de

Avrupalı Denizlililer Sarayköy’de

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Avrupa Denizliler Derneği tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Denizli’nin tarihini ve kültürünü öğrenmek amacıyla Almanya’dan Denizli’ye gelen 46 kişilik heyet, Sarayköy’e çıkarma yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Mayıs 2016 Pazartesi, 12:15

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören ve Sarayköylü Pinneberg Milletvekili Barış Karabacak ile birlikte gelen heyetin 6’sı Alman, 46 kişilik heyet Sarayköy’ü ziyaret etti. x

denizli-avrupa-denizlililer-dernegi-saraykoyde-1

Sarayköy’ün milli mücadeleye katılışının 97. yıldönümü ve 12. Tarım ve Kültür Festivali etkinliklerini izleyen gençlere, ilçe hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Sarayköy’ün tarımsal ürünler, jeotermal kaynaklar, enerji, turizm ve sanayi alanında çok önemli bir ilçe olduğunu belirtti.

Sarayköy’ün turizmde de önemli bir aktör olduğunu vurgulayan Özbaş, “Attuda Antik Kenti ilçemiz sınırları içerisindedir. Ayrıca ilçemiz, Afrodisias, Tripolis, Laodikya ve Hierapolis antik kentileri arasında merkez noktadır. Etrafında bu kadar çok tarihi ve kültürel mirasın bulunması, ilçemizi bir kat daha önemli kılmaktadır” dedi.

Avrupalı gençler, Başkan Özbaş ile birlikte festival alanını gezdi ve hem alış veriş yaptılar hem de Sarayköy’ü ve ilçe kültürünü daha yakından tanıma fırsatı buldular.

denizli-avrupa-denizlililer-dernegi-saraykoyde-2

ÇOCUKLAR GİBİ EĞLENDİLER
Festival alanındaki gezinin ardından lunaparka giden Avrupalı misafirler, Başkan Özbaş ile birlikte gondola ve balerine bindi. Lunaparkta çocuklar gibi eğlenen grup, Sarayköy’de develere bindi, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi, fayton keyfi yaşadı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı