REKLAMI GEÇ

Ayhan onaylanmayan 1/1.000’lik planı sordu

Ayhan onaylanmayan 1/1.000’lik planı sordu

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Sarayköy’de, Bakanlar Kurulu kararıyla “Termal Kültür ve Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesi” ilan edilen alanla ilgili 1/1.000’lik planın onaylanmamasını meclise taşıdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Temmuz 2014 Cumartesi, 12:39

Sarayköy’de, Bakanlar Kurulu kararıyla 2 bin 250 hektar saha sekiz yıl önce “Termal Kültür ve Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesi” ilan edilmiş, ancak jeotermal santral kurulmasına yönelik girişimler ve onaylanmayan 1/1.000’lik plan ile yatırımcılarda tedirginlik yaratmıştı.

Denizlihaber’in “Termal turizm bölgesine enerji santrali izni verildi”, “Termal bölgeye santral yatırımcıyı ürküttü” ve “2 milyar dolarlık yatırım 2 dudağın arasında” başlıklarıyla bir süre önce gündeme getirdiği konuyu, bu kez MHP’li Emin Haluk Ayhan meclis kürsüsüne taşıdı. Gündem dışı konuşmasıyla yatırımcıların yaşadığı sıkıntıyı dile getiren Ayhan, 1/25.000’lik çevre düzeni, 1/5.000’lik nazım imar planlarının onaylandığını, ancak 1/1.000’lik imar planının 2013’ün nisan ayından bu yana onay için bekletildiğini söyledi.

ic

Bakanlığın 26/12/2012 tarihinde İl Özel İdaresi’ne gönderdiği yazıda, bölgede sağlık ve turizm yatırımlarının öncelikli olduğunu ve bölgede yapılacak sondaj çalışmaları ile santral inşaatına izin verilmesinin mümkün olmadığını bildirdiğini anımsatan Ayhan, şöyle devam etti:
“Ancak, MTA tarafından turizm alanı olan bu bölgede 2 bin 250 hektarlık alanın elektrik enerjisi üretilmesi için bir şirketin kullanımına verildiği ifade ediliyor. Bakanlığın da Denizli Valiliğine yazı yazarak, turizm alanında plan tadilatı talep ettiği de söylenmektedir. Bunun anlamı, biz buradan kısmen vazgeçiyoruz demektir.”

Bakanlığın bir an önce yatırımcının talebini yerine getirmesini isteyen Ayhan, “Bu olay, Sarayköy bölgesinde toplam 16 bin 500 yatak kapasitesi ve 30 bin kişilik istihdam yaratacak turizm tesislerinin yapımında sıkıntıya girildiğini göstermektedir. Konuyla ilgili daha önce bir soru yöneltmiştim. Üzerinden yaklaşık bir yıl geçti ve yatırımcılar diken üstünde. Yabancı yatırımcılarla temasta olanlar karşı tarafa net bir ifade kullanamıyor, söz veremiyorlar. O bölgedeki 1/1.000’li plan bir an önce onaylanmalıdır” diye konuştu.

Yorumlar

Safiye   -  Bağlantı 6 Temmuz 2014, 12:11

Helal olsun sayın vekil, işte böyle ilimizin sorunlarına sahip çıkacaksınız bundan sonra oylar sizin,nerde yanlış varsa düzelttirin, müdehale edin.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı