REKLAMI GEÇ

Büyükşehir’den Sarayköy’e atıksu arıtma tesisi

Büyükşehir’den Sarayköy’e atıksu arıtma tesisi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DESKİ) Sarayköy Merkez Atıksu Arıtma Tesisi projesine başladı. Toplam kapasitesi 53.300 kişilik olacak tesiste günlük ortalama 9.000 metreküpten fazla su arıtılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Aralık 2017 Pazartesi, 13:54

Denizli genelinde hizmet veren Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Sarayköy İlçesinin uzun süredir ihtiyacı olan atıksu arıtma tesisi inşaatına başladı. Denizli Sarayköy evsel nitelikli atıksu arıtma tesisi yapım işi kapsamında 14 bin metrekare alanda, ilk etap olarak, 1.kademe 23 bin 300 kişilik olacağı günlük ortalama debisinin ise 3.596 metreküpü bulacağı kaydedildi. Tesisin 2. kademesinin de 30.000 kişilik olup günlük ortalama 5.600 metreküp suyu arıtacak şekilde projelendirildiği, toplamda yaklaşık kapasitesinin ise 53.300 kişilik olacağı ifade edildi.

SULAMA SUYU STANDARTLARINDA ARITMA YAPILACAK
Betonarme biyolojik atıksu arıtma tesisi olarak inşa edilecek tesiste Sarayköy Merkez Atıksu Arıtma Tesisi’nde atık suyun sulama suyu standartlarını sağlayacak şekilde arıtılacağı belirtildi. Buradaki atık sular fiziksel arıtma, ileri biyolojik arıtma ve dezenfeksiyon işlemlerine tabi tutulacak. Daha sonra bu atık sudan azot, fosfor, organik karbon ve zararlı organizmaların giderimi yapılarak deşarj edilecek.

“EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ VATANDAŞLARIMIZ”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, Tavas ve Acıpayam’ın ardından Sarayköy’de de atıksu arıtma tesisine başladıklarının müjdesini vererek, ihtiyaç olan tüm bölgelere arıtma tesisi yapacaklarını söyledi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin “En Çevreci Belediye”, “En Sağlıklı Şehir” ve “En Temiz Kent” ödüllerini aldığını hatırlatan Başkan Zolan, “Bugüne kadar çevre konusundaki hassasiyetimizi çok yüksek tutan bir belediyecilik anlayışımız oldu. Bu çalışmalarda en büyük destekçimiz ise Denizlili vatandaşlarımız olmuştur. Aynı anlayışla çalışmalarımız devam ediyor. Tesisimiz şimdiden Sarayköy ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı