REKLAMI GEÇ

ÇAMURUMUZ DA PARA EDİYOR

ÇAMURUMUZ DA PARA EDİYOR

Sarayköy’de termal otel işletmecisi Tekke Hamamları’ndaki çamuru Avrupa’ya satıyor. Mineralli çamur ‘peloid bakım’ adı verilen uygulama ile kozmetik dünyasının ilgisini çekiyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Eylül 2015 Cumartesi, 08:30

Sarayköy’de ‘Enerji Yatırım Bölgesi’ içerisinde yer alan Tekke Hamamları adını termal turizmin yanı sıra şifalı çamuru ile de dünyaya duyurmaya hazırlanıyor. Bölgedeki İnaltı Termal Otel’in işletmecisi Mustafa Şen, yaklaşık 40 yıldır Avrupalı turistlerin şifa amacı ile kullandığı peloid çamuru ambalajlayarak Almanya ve Avustralya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine pazarlamaya başladı. 

İşletme içinde küçük bir ambalajlama tesisi kuran Şen, Tekke Hamamları’ndan çıkan çamurun bol mineralli ve cilt sağlığı başta olmak üzere pek çok rahatsızlığa iyi geldiğini belirterek, “Bu bölgeyi bilen turistler düzenli olarak bölgedeki tesislerde konaklayarak bu yardımcı tedaviden faydalanıyordu. Müşterilerimizin önemli bir kısmı cilt sorunları için geliyordu. Biz de bu çamuru değerlendirmeye karar verdik” dedi.

denizli-saraykoy-camur-para-ediyor-ic-1

İKİ YIL KOKU İLE UĞRAŞTI
Bölgeden çıkan çamuru, doğal haliyle pazarlamalarının zor olduğunu, çamurun doğal kokusunun sıkıntı yarattığını işaret eden Mustafa Şen, “İki yıl boyunca çamurdaki kokuyu kaldırmak için uğraştık. İçinde barındırdığı kükürt ürünün doğrudan pazarlanmasını engelliyordu.Bu işi bir görev edindim ve üniversiteden uzmanlar getirttim. Tüm bu çalışmalar iki yıl sürdü. Kokuyu ortadan kaldırmanın formülünü bulmak çok uzun sürdü ama ısrarlı çalışmalarımla bunu başardım” dedi.

BİLİMSEL RAPORLARI ALDIM
Tekke Hamamları’ndan çıkan çamuru bilimsel çalışmalar yürüten ve raporları geçerli olan kuruluşlara incelettiğini de kaydeden Şen, “Gerekli tüm raporları aldım. İçinde sağlığa zararlı hiçbir şey barındırmıyor. Raporları aldıktan sonra bu yıl ilk kez perakende satışlara başladık. Bunu doğrudan yapamıyoruz ama kozmetik sektöründe önemli bir yere sahip olan firmalarla çalışıyoruz. Burada çamuru çıkarıp ambalajlıyor, Avrupa’da piyasaya sürüyoruz. İsteyenler için Denizli’deki işletmemizde de bu ürünleri satıyoruz” dedi.

TÜRKİYE’DE İLK VE TEK
Yaptığı işin Türkiye’de ilk ve tek olduğunu söyleyen Şen, “Dünyada bunun örnekleri var. Hatta bu alanda markalaşmış çamurlar var. Biz yeni başladık. Ürünümüz şu an piyasada olanların tamamından çok daha iyi. Kısa süre içinde pazarı genişleyecektir” dedi. Ürünün maske olarak uygulanabildiği gibi ağrıyan bölgeye sürülerek de uygulanabileceğini söyleyen Şen, “Sadece çamuru değil aynı minerali içeren sabunları da üretip satışa çıkardık” dedi.

denizli-saraykoy-camur-para-ediyor-ic

BAKANLIK ONAYLI
Sağlık Bakanlığı tarafından da onaylanan Tekke Hamamı çamuru içinde magnezyum, potasyum, sudyum, sülfat, bikarbonat, kalsiyum gibi mineraller içeriyor. Romatizmal hastalıklarda, kronik bel ağrılarında, travmalarda, yumuşak doku hastalıklarında ve daha pek çok alanda tamamlayıcı tedavi unsuru olarak kullanılıyor. Avrupalı turistler bu çamuru daha çok cilt güzelliği için kullanıyor.

Yorumlar

mujde senel   -  Bağlantı 17 Temmuz 2016, 21:52

Merhaba annem he yaz mevsiminde ayağı sısıp kızararak ıltıhaplanma sorunu yaşıyor. Kalp damar kesin çözüm yok dedi dolaşım sorunu var daflon alıyor.kılo ver dedi.ne tedavi onerırsınız

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı