REKLAMI GEÇ

İsimsiz kahramanları toprak altında kalan işçiyi tırnaklarıyla kurtardı

İsimsiz kahramanları toprak altında kalan işçiyi tırnaklarıyla kurtardı

Sarayköy’de jeotermal borusu döşemek için açılan kuyuda toprak altında kalan 40 yaşındaki Benhur Elmas yaralı olarak kurtarıldı. Talihsiz işçiyi hayatta tutan ise büyük bir özveri göstererek toprağı tırnaklarıyla kazan Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sarayköy ve Kayalık şubesi ve AFAD ekipleri oldu. O anlar yine itfaiye ekipleri tarafından görüntülendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Haziran 2017 Salı, 12:17

Sarayköy’ün Tekke Mahallesi Hamamlar Mevkii’nde talihsiz bir iş kazası meydana geldi. Jeotermal inşaatında çalışan 40 yaşındaki işçi Benhur Elmas, bir anda üzerine göçen çok miktardaki toprağın altında kaldı.

Talihsiz kaza beraberinde mucize ve kahramanlık hikayelerini de ortaya çıkardı. Yaşamla ölüm arasında gidip gelen talihsiz işçinin kurtarılması için önce mesai arkadaşları hummalı bir çalışma içine girdi, ardından da kısa süre içinde olay yerine gelen Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sarayköy ve Kayalık şubesi ile AFAD ekipleri kurtarma çalışmalarını devraldı.

ELLERİYLE KAZDILAR
Kurtarma çalışmalarının iş makinesiyle yapılması halinde işçiye zarar verilebileceğinin farkında olan isimsiz kahramanlar, can havliyle kurtarma çalışmasına başladı.

Toprağı tırnaklarıyla kazan 10 kişi çok kısa süre içinde kazazedeye ulaştı. Önce kafasının olduğu bölümdeki topraklar temizlendi ve talihsiz işçinin nefes alması sağlandı.

Ardından devreye sağlık ekipleri girdi. Sağlık ekiplerinin kafası ve boynunu güven altına almasının ardından diğer toprak da temizlendi ve sağ salim kurtarıldı.

İtfaiye ve AFAD ekiplerinin bilinçli ve özverili çalışması 40 yaşındaki Benhur Elmas’ı hayatta tuttu. Elmas, kaldırıldığı hastanede tedavi altında tutuluyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı