REKLAMI GEÇ

Doğa harikası mağaralar tahrip ediliyor

Doğa harikası mağaralar tahrip ediliyor

Sarayköy Termal Turizm Bölgesi içinde Greeneco Enerji şirketi tarafından 30 yıllığına alınan 2600 hektar alanda elektrik sanatrali kurulması için çalışma başlatıldı. Bölgede yol yapım çalışmalarına başlayan firmanın doğal mağaraları tahrip etmesi tepkiyle karşılandı.

/ DENİZLİHABER / 11 Kasım 2013 Pazartesi, 14:59

Sarayköy Termal Turizm Bölgesi içinde kalan Umut Termal Otel ile İnaltı Termal Otel arasında kalan 2600 hektarlık alan 30 yıllığına Greeneco isimli enerji şirketine satıldı. Burada kurulacak elektrik santrali için çalışmalar başladı. Firmanın yol yapım çalışmaları devam ederken, bölgede bulunan ve sayıları 30’u bulan doğal mağaralar ise zarar görüyor.

Bölgedeki çalışmaları denetleme yetkisi ise İl Özel İdaresi’ne ait. Konuyla ilgili olarak Denizlihaber.com’a açıklama yapan Özel İdare Genel Sekreter Vekili İsmail Edip Yılmazlı, yol yapım çalışmalarının doğal dokuyu tahrip ettiğine ilişkin bilgileri olmadığını belirterek, gerekli incelemeyi yapacaklarını söyledi. Yılmazlı, çalışmaların turizm bölgesi içinde kalan doğal değerlere zarar vermemesi için gereken önlemleri alacaklarını da sözlerine ekledi.

Yorumlar

BAŞARAN ULU   -  Bağlantı 12 Kasım 2013, 21:52

BU ÜLKE SAHİPSİZMİ ACABA BEN İNANAMIYORUM BU TÜR HABERLERİ OKUDUKCA ŞAŞMAMAK ELDE DEĞİL, HEM TURİZM ÖDEMELER DENGEMİZİN AÇIĞINI KAPATSIN İŞSİZLER İŞ KAPISI OLSUN DİYE O BÖLGEYİ TERMAL KÜLTÜR TURİZM GELİŞİM BÖLGESİ OLARAK BAKANLAR KURULU KARARI İLE İLAN EDECEKSİNİZ SONRADA O İLAN ETTİĞİNİZ VE PLANLARINI YAPTIĞINIZ TURİZM BÖLGESİNİN DEĞERLERİNİN ZARAR GÖRMESİNE GÖZ YUMACAKSINIZ OLMAZ OLAMAZ BÖYLE BİR ŞEY BU HABERİN YALAN OLDUĞUNU ÇIKSIN SÖYLESİNLER BU ÜLKE TURİZMDE ULAŞTIĞI ZİRVEYİ BU İLGİSİZLİKLE KAYBEDEMEZ ETMEMELİDİR….

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı