REKLAMI GEÇ

Deve güreşlerine şaşırtan tanıtım ve açıklama

Deve güreşlerine şaşırtan tanıtım ve açıklama

Pazar günü Sarayköy’de yapılacak, 31. Geleneksel Deve Güreşleri için ilginç bir tanıtım yapıldı. Süslenen develer, davul zurnalı kortej eşliğinde Gazi Bulvarı’nda yürütülerek Delikliçınar Meydanı’na çıkarıldı. Vatandaşlar, bu şovu şaşkınlık ve ilgiyle izledi. Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın “Deve güreşlerini izlemeye gelenlere, deve sucuğu da ikram edeceğiz” açıklaması ise daha şaşırtıcıydı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 13 Aralık 2014 Cumartesi, 16:06

Sarayköy Belediyesi’nin organize ettiği 31. Geleneksel Deve Güreşleri, Pazar gün gerçekleştirilecek. Güreşlerin tanıtımı için bu yıl ilk kez kortej yürüyüşü düzenlendi. 4 devenin de içinde bulunduğu kortej, davul-zurna eşliğinde Gazi Bulvarı boyunca Delikliçınar Meydanı’na kadar yürüdü.

ic

Vatandaşlar, önce ne olduğunu anlayamadı, korteji şaşkınlıkla izledi. Kortej Delikliçınar Meydanı’na ulaşınca, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, burada kısa bir konuşma yaparak Denizlilileri, deve güreşlerine davet etti. 

Başkan Özbaş’ın zaten hayvanseverlerin karşı çıktığı deve güreşlerinin tanıtımını yaparken, bir de “Festivale gelenlere deve sucuğu ikram edeceğiz” demesi şaşkınlıkla karşılandı. Develer daha sonra yine davul-zurna eşliğinde Delikliçınar Meydanı’ndan ayrıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı