REKLAMI GEÇ

Mecnun Bey’in sancağı Belediye’de

Mecnun Bey’in sancağı Belediye’de

Sarayköy’ün Hisar Mahallesi’nde türbesi bulunan Selçuklu’nun komutanlarından Mecnun Bey’e ait olduğu tahmin edilen sancak, koruma altına alınması ve sergilenmesi amacıyla Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’a teslim edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ağustos 2016 Cuma, 13:22

Sarayköy’ün Hisar Mahallesi sakinleri tarafından yıllarca muhafaza edilen tarihi sancak, muhtar Muhtarı Metin Yaylalı ve işadamı Rüştü Yaylalı tarafından korunması ve sergilenmesi amacıyla Sarayköy Belediye Başkanı Necati Özbaş’a teslim edildi.

Hisar mahallesine yakın Kıranyer bölgesinde haçlılar ile yapılan bir savaşta şehit düşen Mecnun Bey’in türbesine konulan, daha sonra korumaya alınan sancak, deforme olmaya başlaması üzerine Sarayköy Belediyesi’ne verildi.

Sancağı çalınmaması için gizli bir yerde tutuğu ifade edilen Rüştü Yaylalı ve Hisar Mahallesi Muhtarı Metin Yaylalı, “Başkanımızla birlikte tarihimize, emanetlerimize ve bu sancağımıza sahip çıkacağız. Sancağın restore edilerek gelecek nesillere taşınmasını sağlayacağız” dedi.

Üzerinde Fetih suresi ile etrafında ise Arapça olarak Allah, Muhammed, Ali, Hasan, Hüseyin yazan sancağı teslim alan Özbaş ise, “Özbaş “Hisar, sadece antik çağlara değil Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait izlerin de fazlası ile görüldüğü, doğal güzellikleri ve tarihi zenginliği ile önemli bir turizm merkezi olmaya aday bir bölgemizdir. Bugün o zenginliğin önemli parçalarından bir tanesi yeniden canlandırılıyor. Ben, Anadolu’nun Müslümanlıkla hızlı ve doğru bir şekilde tanışmasını sağlayan, Selçuklu komutanlarından ve alperenlerinden Mecnun Bey’e ait olduğu tahmin edilen bu sancağı belediyemizde görmekten dolayı çok mutlu ve onurluyum. Üniversitelerden hocalarımız ve uzman arkadaşlarımız ile temasa geçerek, bu sancağın tarihini ve hikâyesini araştıracak, fiziki restorasyonunu yapmaya gayret edeceğiz. Daha sonra da koruma altına alarak uygun bir yerde sergilenmesini sağlayacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı