REKLAMI GEÇ

Ortaokul öğrencileri Lösemili çocuklar için yürüdü

Ortaokul öğrencileri Lösemili çocuklar için yürüdü

Sarayköy Gazi Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası için maskelerini takıp ilçe sokaklarında gezerek farkındalık yarattı. Lösemi hastalığına dikkat çeken öğrencileri misafir eden Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ta maskesini takarak farkındalık zincirine katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Kasım 2019 Perşembe, 16:31

Sarayköy Gazi Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda farkındalık yaratmak için “Maskemi Takarım Farkındalık Yaratırım” etkinliği düzenleyip anlamlı bir çalışmaya imza attı.

Etkinlik kapsamında maskelerini takan öğrenciler ellerine aldıkları “Umudunuzu Yitirmeyin, Güneş Battığında Yıldızlar Çıkar, Haydi Sende Kan Ver, Saçım Saçın Olsun, Kan Ver Hayat Ol, Lösemiye Karşı Tek Yürek, Yarınlar İçin LÖSEV” yazılı dövizlerle yürüyüş yaptılar.

Öğrenciler ilçe sokaklarında gezerken “Hepimiz Birimiz İçin” şarkısını söyledi. İlçede büyük farkındalık yaratan öğrencileri gören vatandaşların bazıları alkışlayarak destek verdi, bazıları telefonlarını çıkararak anı ölümsüzleştirdi.  Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, öğrenci ve öğrencileri belediyeye davet etti.

Sarayköy Belediyesi Meclis Salonunda misafirlerini ağırlayan Başkan Özbaş, öğretmen ve öğrencileri tebrik etti. Başkan Özbaş, “ Sarayköylü gençlerimizin Lösemili Çocuklarımız için kolları sıvayıp böyle bir farkındalık yaratmaları beni çok mutlu etti. Lösemiyle mücadele eden, tedavi gören yavrularımızın yanında siz gibi düşünceli kardeşleri olduğu sürece onlar hastalıkla savaşmakta daha güçlü olacaklarına eminim. Onların yanlarında olduğumuzu hissettirmenin, moralin tedavide ilaç kadar etkili bir güç olduğuna inanıyorum. Lösemili yavrularımıza acil şifalar diliyorum. Lösemi hastalığında kemik iliği (kök hücre) nakli de tedavi aşamasında çok önemli olduğunu biliyoruz. Lösemide hastalığın başarıyla tedavisi için kemik iliği nakli gerekebiliyor. Bu nedenle sağlıklı her birey kemik iliği nakli bekleyen hastalar için, hayat kurtarmak için gönüllü kemik iliği bağışçısı, donör olmalı ki minik canlar mutlu olsun, geleceğe umutla baksınlar” dedi.

Konuşmanın ardından maskesini takan Başkan Özbaş, öğrenciler ile farkındalık zincirine katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı