REKLAMI GEÇ

Özbaş’tan gençlere öğütler

Özbaş’tan gençlere öğütler

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, 1988 yılında mezun olduğu, Sarayköy Menderes Anadolu Lisesi’nde düzenlenen “Mutlu Çalışanlar, Mutlu Gelecek” konulu söyleşiye katıldı. Başkan Özbaş, gençlere hayatı ve belediye başkanlığı ile ilgili birikimlerini aktardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Mayıs 2016 Pazartesi, 18:15

Sarayköy Menderes Anadolu Lisesi öğrencilerinin farklı meslek gruplarını yakından tanımalarını ve meslek seçimlerinde karar vermelerine yardımcı olmayı amaçlayan “Mutlu Çalışanlar, Mutlu Gelecek Projesi” kapsamında düzenlenen söyleşinin konuğu Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş oldu. Okulun konferans salonunda düzenlenen söyleşiye Okul Müdürü Mehmet Akça, Müdür Başyardımcısı Musa Mert, Rehber Öğretmen Eda Horzum, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

11. sınıf öğrencileri Semiha Melek Ay ve İnan Tok’un moderatörlüğünde yapılan söyleşide, Başkan Özbaş gençlik yıllarından başkanlığa uzanan süreçten, eğitim ve iş hayatına kadar pek çok anısını paylaştı. Öğrenciler de hem başkan hem de belediyecilik anlamında merak ettikleri tüm konuları Başkan Özbaş’a sorarak tecrübelerinden faydalanma imkânı buldular.

1988 yılında bu okuldan mezun olduğunu belirten Başkan Özbaş, “Bu okulun koridorlarında koşmuş, bahçesinde vakit geçirmiş bir abinizim. Birçok anımın olduğu, hayatıma yön veren fikirlerimin ilk olgunlaşmaya başladığı bu okulda sizlerle bir arada olmaktan dolayı çok mutlu oldum. Bu projeyi hazırlayan ve bizleri sizlerle bir araya getiren başta müdürümüz olmak üzere öğretmenlerimize ve siz değerli öğrenci kardeşlerime çok teşekkür ediyorum” dedi

Öğrencilerin sorularını yanıtlarken prensiplerini de anlatan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Hayatımın her alanında kendime kurallar koydum. Hedeflerime ulaşmam için hem eğitimime hem de insan ilişkilerine çok dikkat etme gayretinde oldum. Farklı düşüncelere, farklı kimliklere sahip insanlarla bile saygı ve sevgi çerçevesinde ilişkiler kurmanın gayretinde oldum ve bunun faydasını da gördüm. Sizler de eğitiminize çok önem verin. Üniversiteyi mutlaka okuyun. Hatta farklı bir şehirde okuyun. Çünkü üniversite hem kendi ayaklarınız üzerinde durmaya hem de kendi ekonominizi yönetmenize yardımcı olacak ve bu hayatına yansıyacak. Bunun yanında da ikili ilişkilere çok önem verin. Her insanla sohbet edin. Onları dinleyin ve onlardan bir şeyler öğrenme gayretinde olun” dedi.

denizli-saraykoy-belediyesi-soylesi-1

BAŞKANDAN GENÇLERE “3 Z KURALI”
Başkan Özbaş, kendisinin en önemli prensibi olan ve uygulamaktan bir an olsun vazgeçmediği “3 Z” kuralını gençlerle paylaştı. Zarafet, Ziyaret ve Ziyafet prensibini anlatan Başkan Özbaş “ 3 Z kuralı aslında çok basit ama inanılmaz etkili bir yöntemdir. Birinci Z, zarafettir. Mesleğinizi, makamınızı veya içinde bulunduğunuz çevreyi en iyi, şekilde temsil etmelisiniz. Hitabetiniz, kıyafetiniz ve insanlara davranışınız bir zarafet içerisinde olmalı ve karşınızdaki insanı etkileyebilmelidir. İkinci Z, ziyarettir. Tanınasınız da tanımasanız da fikirleriyle ufkunuzu açabileceğine inandığınız kişileri, kanaat önderlerini, büyüklerinizi, dostlarınızı ve ailenizi her fırsatta ziyaret edin. Hatırlarını sorun. İnsanların sevinçli veya acılı günlerinde yanlarında olun. Üçüncü Z ise ziyafettir. Ziyafeti büyük, şaşaalı yemekler olarak düşünmeyin. Çay dahi olsa ikramdan asla geri durmayın. Eliniz bu konuda açık olsun. Ziyaretinize gelenleri en iyi şekilde ağırlayın. Onlara özel olduklarını hissettirin. Bu kuralları hayatım boyunca uyguladım ve çok şey kazandım. Bu sayede kalıcı, sıcak ve samimi dostluklar edindim. Bir abiniz olarak bu üç altın kuralı sizlerin de uygulamasını isterim. Çünkü sizlerde ileride belediye başkanı, milletvekili belki de bir başbakan veya cumhurbaşkanı olacaksınız. Ya da esnaf, memur, işçi olacaksınız. Hangi mesleği yaparsanız yapın bu kuralları uyguladığınızda iletişiminizin çok hızlı bir şekilde artacağına ve insanların sizinle bir araya gelmekten memnun olacağına şahit olacaksınız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı