REKLAMI GEÇ

Sarayköy-Avrupa hattı

Sarayköy-Avrupa hattı

Sarayköy Tosunlar İlkokulu, Avrupa Birliği tarafından desteklenen Comenius programı kapsamında 5 Avrupa Birliği ülkesi ile “Yenilenebilir Enerji” konulu projede ortak oldu. Tosunlar İlkokulu, proje kapsamında Denizli’ye gelen Avrupalı misafirlerini ağırladı.

/ DENİZLİHABER / 3 Mart 2014 Pazartesi, 12:00

Sarayköy Tosunlar İlkokulu, Avrupa Birliği Comenius projesi kapsamında Fransa, Hollanda, İtalya, Romanya ve Litvanya’dan okullar ile ortak oldu. “Yenilenebilir Enerji” konulu proje için bir araya gelen okullar karşılıklı inceleme gezileri yapıyor. Geçen yıl Kasım ayında İtalya’da gerçekleştirilen buluşmanın ardından ortak okullar bu kez Denizli’de buluştu.
denizli-saraykoy-tosunlar-ilkokulu-ic

Sarayköy Tosunlar İlkokulu, Fransa, Hollanda, İtalya, Romanya ve Litvanya’dan gelen 24 öğrenci ve 14 öğretmeni 4 gün boyunca Denizli’de ağırladı.
Denizli’ye misafir olan öğretmen ve öğrenciler, inceleme ziyaretinin sonunda Denizli Evi’nde verilen veda yemeğinde bir araya geldi.

Veda yemeğinde konuşan Sarayköy Tosunlar İlkokulu Müdürü Bülent Akhan, “Projemiz, Avrupa Birliği tarafından destekleniyor. Türkiye ile birlikte 6 ortağız. Gelen misafirlerimize jeotermal kaynakları, seralarımızı ve enerji üretilen Kızıldere Elektrik Santraline götürdük. Ülkemizin doğal güzelliklerini kültürümüzü en güzel şekilde tanıtmaya çalıştık. Haziran ayında Romanya’da buluşacağız” dedi.
denizli-saraykoy-tosunlar-ilkokulu-ic-1
Fransız heyetinden Fizik öğretmeni Guıllaume We Lebatard ise, “Böyle bir projede ortak olduğumuz için çok mutluyuz. Burada olduğumuz için çok şanslıyız. Denizli’deki ortaklarımızın misafirperverliği için teşekkür ediyoruz. Buradaki zenginlikleri doğal güzellikleri görmek çok güzel… Denizli’yi çok sevdim. Aslında ayrılmak istemiyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı