REKLAMI GEÇ

Sarayköy Deve Güreşleri’nin tarihi belli oldu

Sarayköy Deve Güreşleri’nin tarihi belli oldu

Sarayköy Belediyesi Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesi’ni kapsayacak geniş çaplı bir deve güreşi organizasyonuna hazırlanıyor. Bunun için tarih 3 Şubat 2019 olarak belirlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Kasım 2018 Pazar, 17:31

Sarayköy Belediyesi her yıl geleneksel olarak düzenlediği deve güreşlerinin sonuncusunun 3 Şubat 2019 tarihinde yapılacağını duyurdu. Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesi’ni kapsayacak organizasyon için havut hayrı yapıldı. Aşağı Mahalledeki hayırda, develerin de havutları giydirildi.

5 bin kişilik yapılan havut hayır yemeğine ilçe vatandaşları yoğun ilgi gösterdi. 2018-2019 deve güreşi sezonunun hayırlı olmasını dileyen Sarayköy Belediyesi Başkanı Ahmet Necati Özbaş, ‘Kazasız, belasız bir deve güreşi sezonu olmasını diliyorum” dedi.

Bu yıl iddialı bir sezona ev sahipliği yapacaklarını dile getiren Başkan Özbaş, “Bu yıl 35.’sini düzenleyeceğimiz Geleneksel Sarayköy Deve Güreşleri Festivali’ni 3 Şubat 2019’da yapacağız. Tüm Ege, Marmara ve Akdeniz’in deve güreşi severlerini 3 Şubat’ta Sarayköy’e bekliyoruz. Yıllardır gelenek haline gelmiş bu yörenin en önemli kış turizm festivallerinden bir tanesi deve güreşi. Sarayköy’de yüzlerce devemiz var. Sarayköy’de bizim dönemimize kadar gelen geleneklerimizi devam ettirdik, devam da edeceğiz. Güreşlerimizi hayvan komisyonlarının hayvan severlerimizin gözetiminde yapıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı