REKLAMI GEÇ

Sarayköy kültür envanterine bir değer daha

Sarayköy kültür envanterine bir değer daha

Sarayköy Belediyesi’nin basımını üstlendiği “Sarayköy’ü Sarayköy Yapanlar” isimli kitap ile ilçe yeni bir kültür yayını daha kazandı. Yazar Hakkı Hakan Tok tarafından yazılan eserde Sarayköy’ün belleğinde ismi olan kişiler ile yapılan söyleşi ve röportajlar yer alıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Kasım 2022 Çarşamba, 16:14

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, ilçeye değer katan önemli yapıları hizmete açarken vatandaşların yaşamlarına kolaylık sağlayan projeleri de takdir topluyor. İlçenin tarihini, kültürünü ve kente değer katan kişilerin tanıtılması, gelecek nesillere aktarılması için de çalışmalarını sürdüren Başkan Özbaş, yeni bir kültür yayınını daha ilçeye kazandırdı.

Belediye tarafından daha önce Emin Aslan Tokat’ın “Milli Mücadelede Sarayköy Hatıralarım”, Hasan Kallimci’nin “Öğretmenlerin Hatıralarında Tırkaz Köyü” kültür ve tarih yayınlarının basımını gerçekleştirilmişti.
Ayrıca sanat yayınlarını da önemseyen Başkan Özbaş, ilçenin sokaklarını ve tarihi evlerini suluboya tekniği ile tabloya yansıtan Ressam Orhan Güler’in, ilçeye ait eserlerini bir kitapta toplama projesine destek vermiş, “Yaşadığım Yer Sarayköy” isimli kitabın basımında yer almıştı. Kitap içerisinde Orhan Güler’e ait Sarayköy’ün sokaklarının yer aldığı resimler bulunuyor.

İlçenin müzik kültürünü de gelecek nesillere aktarmayı hedefleyen Başkan Özbaş, 2017 yılında sözü ve bestesi ünlü sanatçı Şükrü Demirci’ye ait 8 Sarayköy türküsünü taş plaklardan, günümüz enstrümanlarına uyarlatmıştı. TRT Türk Halk Müziği ses sanatçısı Makbule Kaya’nın seslendirdiği 8 Sarayköy türküsü CD içerisinde birleştirilerek, belediye ekipleri tarafından kapı kapı gezilerek vatandaşlara dağıtılmıştı.

BAŞKAN ÖZBAŞ, İLÇENİN DEĞERLERİNİ GENİŞ KİTLELERE TANITIYOR
Belediye Başkanı Özbaş, ilçenin tarihini, kültürünü, sosyal ve sanatsal yönlerini konu alan yayınları makamında ağırladığı tüm misafirlerine her kitabı tek tek tanıtarak hediye ediyor. Ayrıca termal sağlık turizminde de önemli bir yere sahip ilçenin termal ürünlerini de takdim ederek ilçenin turizm nabzını da taze tutuyor.

SARAYKÖY YENİ BİR KİTABA DAHA KAVUŞTU
Sarayköy Belediyesi, son olarak Yazar Hakkı Hakan Tok’un kaleminden ilçenin değerli isimlerinin röportajının yer aldığı 256 sayfalık “Sarayköy’ü Sarayköy Yapanlar” isimli kitabının basımına destek vererek ilçenin kültür envanterine yeni bir değer kazandırdı.

“Söz uçar yazı kalır” düşüncesiyle geçmiş tarihin gelecek nesillere aktarılmasında kitabın önemli olduğuna değinen Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Kültürel miras aslında bir toplumun geçmişi ve geleceğidir. İlçemizin tarihini, kültürel ve sosyal zenginliklerini geleceğe aktarılmasında önemli katkılar yapacak olan eserlerin desteklenmesinde her zaman ilk sırada yer almak isteriz. Gelecek nesillerimiz için ilçemizin tarihine ışık tutacak yapıtlar kitaplarımız ve diğer eserlerimiz olacaktır. Kıymetli yazarlarımızın çalışmalarında her zaman yanlarında olduğumuzu hatırlatmak istiyorum. Kültürel yayınlarımıza yeni bir değerin kazandırılmasından büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyor, Sarayköy’ü Sarayköy Yapanlar eserini ortaya çıkaran Yazar Hakkı Hakan Tok’a teşekkür ediyorum. Kitabın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı