REKLAMI GEÇ

SARAYKÖY ŞEB-İ ARUS’TA BULUŞTU

SARAYKÖY ŞEB-İ ARUS’TA BULUŞTU

Sarayköy Belediyesi, büyük tasavvuf âlimi Mevlana Celaleddin Rumi’nin Hakk’a vuslatının 742. yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Aralık 2015 Pazar, 12:10

Sarayköy Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programa Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Fikirleriyle tüm dünyayı etkileyen ve herkesi sevgide hoşgörüde buluşturan Hz. Mevlana’yı Sarayköy’de Sarayköylü kardeşlerimle birlikte anmaktan çok büyük sevinç ve gurur duymaktayım. ‘Ne olursan ol yine de gel’ diyen Hz. Pir’i ilk defa ilçemizde böyle büyük bir programla anmak, bizi doğru istikamete sevk eden, bize tutunmamız gereken dalı gösteren bu büyük Allah dostunun adını, fikirlerini ve zikirlerini sizlerle birlikte tekrar hissetmek en büyük mutluluklarımızdan bir tanesi olmuştur. Şeb-i Arus sıradan, hafife alınacak veya unutulacak bir gece asla değildir. Bu gece hayat, ölüm ve ebedi hayat üzerine düşünerek değerlendirmek zorunda olduğumuz; Allah katında hesaba çekilmeden önce, hayattayken kendimizi hesaba çekmemiz gereken bir gecedir. Unutmayalım ki kaynağından aldığı ışığı bize yansıtan Hz. Mevlana’nın yolu, âlemi nuruyla aydınlatan Kur’an’ın yoludur. O, kendi yolunu, ‘Ben Kur’an’ın kölesiyim, Hz. Muhammed’in ayağının tozuyum’ diye tanımlamıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, vuslatının 742. yılında Hz. Mevlana’yı ve bütün âlimlerimizi bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyor, onların yolundan, peygamberimizin yolundan ve Kur’an’ın yolundan ayrı kalmamayı Allah’ımdan niyaz ediyorum” dedi.

saraykoy-mevlana-anma-ic

Konuşmaların ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Tasavvuf Musikisi Grubu izleyicilere konser verdi. Solistler Ali Sürücüoğlu ve Ahmet Sarıkaya’nın icra ettiği tasavvuf müzikleri seyircilerden tam not aldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Semazen Grubu, ses ve ışık gösterileri eşliğinde seyircilere unutulmaz bir sema gösterisi sundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı