REKLAMI GEÇ

Sarayköy’de 2. etap doğal gaz çalışmaları başladı

Sarayköy’de 2. etap doğal gaz çalışmaları başladı

Sarayköy Belediyesi ve Enerya Denizli Gaz Dağıtım A.Ş. işbirliği ile ilçede devam eden doğal gaz hattı döşeme çalışmalarının ikinci etabı Cumhuriyet Mahallesi’nde başladı. Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, çalışma kapsamında 7.5 km hat döşeneceğini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Nisan 2018 Çarşamba, 19:36

Sarayköylü vatandaşların hayali olan doğal gaz, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın girişimleriyle sonuca ulaşmış, 1. etabı oluşturan 22 kilometrelik doğal gaz hattı döşenmişti.

İlk etap çalışmalarının ardından birçok vatandaş hizmetten yararlanırken, 7.5 kilometrelik ikinci etap doğal gaz hattı çalışmaları başladı.

Cumhuriyet Mahallesi, Tokat Caddesi’nde startı verilen 2. etap doğal gaz hattı çalışmalarını yerinde inceleyen Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’a, Belediye Başkanı Yardımcısı Mestan Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Volkan Gezen, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mustafa Türkyılmaz ve vatandaşlar eşlik etti.

ÇALIŞMALAR, JEOTERMAL ISINMA OLMAYAN CADDE VE SOKAKLARDAN BAŞLAYACAK
Doğal gaz hattı çalışmalarının 22 km’lik ilk etabının ardından ikinci etaba başladıklarını ifade eden Özbaş, “Bugünün bizim için ayrı bir önemi var. 4 Nisan 2014’de mazbatamızı alarak ilçemize hizmet yolundaki görevimize başladık. O günden bu yana her gün bir başka hizmet, bir başka yatırım, bir başka proje en önemlisi hemşerilerimize verdiğimiz bir sözün gerçekleştirmenin mutluluğu ve gururu içerisindeyiz. Bugünde daha önce söz verdiğimiz hizmetlerimizden biri olan doğal gaz çalışmalarımızın ikinci etabını Cumhuriyet Mahallemizde başladı. Cumhuriyet Mahallemizin bir kısmı jeotermal ısınmadan yararlanıyordu. Ancak yüzde 70’lik kısmı merkezi ısınmadan yararlanamıyor. Biz de Enerya Denizli Gaz Dağıtım A.Ş. firmamız ile yaptığımız görüşmeler ve çalışmalar neticesinde bugün itibari ile jeotermal ısınmadan yararlanmayan diğer sokak ve caddelerin doğal gaz hizmetinden yararlanması için hat döşeme çalışmalarına başladık. Mahallemize ilçemize hayırlı olsun. Biz Sarayköylü hemşerilerimize verdiğimiz sözleri tutmanın gururu içerisindeyiz” dedi.

Doğal gaz ile ısınmayla ilçede yaşam kalitesinin arttığını dile getiren Özbaş, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’ye, Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a çok teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediyemizin, ilçe belediyemizin gayretleriyle geri kalmışlığı bırakıp diğer ilçeleri ve şehirleri yakalayıp geçmekle ilgili çok büyük hamleler yaptık. Hizmetlerimizi hayata geçirme yolunda bizlerin her zaman yanında olan, destek ve dualarını esirgemeyen hemşerilerimize teşekkür ederim” diye konuştu.

“1 AYDA TAMAMLANMASI BEKLENİYOR”
Doğal gaz hattı döşeme çalışmaları hakkında bilgi veren Enerya Denizli Gaz Dağıtım A.Ş. Yapım Teknikeri Serdar Kömürcü, “Bu yıl kapsamında Sarayköy’de 7.5 km’lik bir hattımız olacak. Cumhuriyet Mahallesi’nde jeotermalle ısınmayan kısma daha çok yoğunlaştık. Bu kesimlerde doğal gaz arzını sağlamayı planlıyoruz. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde ilerleyecek. Mevcut hattımızı 1 ay gibi kısa bir sürede tamamlamayı planlıyoruz. Ayrıca Toki konutları alanında da çalışmalarımız gerçekleşecek” diye konuştu.

UZUN YILLAR HASRETLE BEKLENİYORDU
Doğal gaz hizmetinin mahalleye gelmesiyle mutluluk yaşadıklarını belirten Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Mustafa Türkyılmaz ise, “Mahalledeki vatandaşlarımızın uzun yıllar büyük heyecanla beklediği doğal gaz hizmetine artık kavuştuk. İlk olarak Tokat caddemizde başlayan doğal gaz hattı çalışmalarımızın 1 ay gibi kısa bir sürede biteceği bilgisi verildi. Çaba ve gayretlerinden dolayı Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’a teşekkür ederiz” dedi.

“HAYALLERİMİZİ SÜSLEYEN HİZMETLER GERÇEKLEŞİYOR”
Cumhuriyet Mahallesi’nde 20 yıldır esnaflık yapan Seval Piyan da, “Doğal gaz hizmeti bizim için bir hayaldi, gerçek oldu. Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’a çok teşekkür ederiz. Çok mutlu olduk. İlçemiz çok güzel hizmetler görüyor. Hayallerimizi süsleyen hizmetler gerçekleşiyor. Mutlu oluyoruz” diyerek duygularını aktardı.

“EN SONUNDA HAYALİMİZE ULAŞTIK”
Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan 65 yaşındaki Yaşan Dinç, “Şuana kadar doğal gaz hayali ile yaşıyorduk. En sonunda hayalimize eriştik. Yıllardır sıcak su hayali yaşadık, vermediler. Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’a teşekkür ederiz, onun sayesinde doğal gaza kavuştuk. Ameliyatlı olduğum için her gün kovayı merdivenlerden çıkarıp, indirmek zor geliyordu. Birde baca ile uğraşıyordum. Doğal gaz çok iyi olacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı