REKLAMI GEÇ

Sarayköy’de 5 günlük su çilesi

Sarayköy’de 5 günlük su çilesi

İçme suyu ihtiyacını, 30 kilometre uzaklıktaki Denizli’nin Zeytinköy’deki kaynaktan karşılayan Sarayköylülerin susuzluk çilesi bitmiyor. 30 kilometrelik hattaki arızalar nedeniyle dönem dönem su kesintileri yaşanan Sarayköy’de son kesinti tam 5 gün sürdü. Vatandaşları isyanda.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Eylül 2015 Pazartesi, 15:48

Sarayköy, içme suyu ihtiyacını Zeytinköy’deki kaynaktan yani 20 kilometre uzaktan temin ediyor. Bu devası uzunlukta yaşanan arızalar ise ilçe sakinlerinin susuzluk yaşamasına neden oluyor. Ancak yaşanan son kesinti günleri bulunca vatandaşları isyan ettirdi. Vatandaşlar, sosyal medya üzerinden isyanlarını, şikayetlerini dile getirdi.

“MÜLTECİ GİBİ YAŞIYORUZ”
Yaşanan su kesintileri nedeniyle normal ihtiyaçlarını bile karşılayamadıkları gerekçesiyle Buldan’a akrabalarının yanına göç etmek zorunda kaldığını belirten bir vatandaş, “Resmen mülteci gibi yaşıyorum. Akrabalarımın yanına sığınmak zorunda kaldım” diyerek isyan ederken, bir diğer vatandaş ise, “Kış aylarında da su kesintileri oluyordu. Ancak ilk kez bu kadar uzun süreli oluyor. Bazen belediye tankerle mahallelere su getiriyor. Kullanma suyumuzu oradan alıyoruz. Ancak ne yapılabilir ki o suyla. Çamaşırlarımızı bile yıkayamaz hale geldik” dedi.

BORULAR ESKİ
Sarayköy belediyesinden yapılan açıklamada ise “Sarayköy’in içme suyu 30 kilometre uzaktan, Denizli’nin Zeytinköy su kaynağından geliyor. Eski ve asbest borularla su taşınıyor. Suyun tazyiki artırırsanız borular patlıyor. Az tazyikli su, yüksek katlı binalara çıkmıyor. Sarayköy’ün içme suyunu DESKİ karşılasa da bu konuda şikayetler bize yani Sarayköy Belediyesi’ne geliyor. Şikâyetler arttı. Bunun farkındayız ancak, şu anda yapılacak bir şey yok” denildi.

“İÇME SUYU HATTI DEĞİŞECEK”
Sarayköy’ün içme suyu hattının değiştirilmesi için 15 milyon liralık ihale gerçekleştirildiğini ve en kısa zamanda çalışmalara başlanılacağının da vurgulandığı açıklamada, “Sarayköy’ün içme suyu hattı bazı bölgelerde, yerleşim yerinden geçiyor. Buralarda yapılan her hangi bir çalışmada hattın zarar görmesi Sarayköy’ün tamamını etkiliyor. Yapılacak çalışma ile boru hattı yerleşim yerinin dışına taşınacak. Biz vatandaşlarımızdan biraz daha sabır istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar

ayhan uçar   -  Bağlantı 17 Eylül 2015, 09:59

SU ÇİLEMİZ HALA DEVAM,
SARAYKÖYDE SUSUZLUĞA SEBEP OLANLAR
BİR DAMLA SUYA MUHTAÇ OLSUN!..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı