REKLAMI GEÇ

Sarayköy’de su skandalı

Sarayköy’de su skandalı

Sarayköy’e mahalle olarak bağlanan eski beldelerden Duacılı’da,“su aboneliği skandalı” yaşanıyor. 10-12 yıl önce su abonesi olan 80 vatandaşın, DESKİ’nin kontrolünde ‘kaçak su kullandığı’ tespit edildi. 10 yıldan bu yana fatura ödeyen, ancak abone olmadığı tespit edilen vatandaşlar çaresiz kalırken, yöneticilerden tatmin edici bir açıklama gelmedi.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2014 Salı, 12:19

30 Mart seçimlerine kadar belde olan Duacılı’da,80 vatandaşı mağdur eden su aboneliği skandalı ortaya çıktı. Duacılı’da belediye teşkilatı kurulduğu yıllarda konutlarına su aboneliği alan ve 10-12 yıldır düzenli olarak her ay faturalarını ödeyen vatandaşların,aslında abone olmadıkları ortaya çıktı.

80 KİŞİ MAĞDUR DURUMDA
Söz konusu skandal, Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Dairesi’nin (DESKİ) kontrolleri sırasında ortaya çıktı. DESKİ, sayıları şimdilik 80 olarak tespit edilen vatandaşlara kaçak su kullandıklarını bildirdi. Ancak, vatandaşlar kendilerinin 10 ya da 12 yıldan bu yana abone olduklarını, hatta belediyeye abonelik için 60 lira ödediklerini, her ay da su faturalarını düzenli olarak ödediklerini söyledi. Yapılan tüm incelemelere rağmen,80 aboneyle ilgili kayıtlara kapananDuacılı Belediyesi’nde ulaşılamadı.

ELİNDE DEKONTLAR VAR AMA ABONE DEĞİL
10 yıldan bu yana su faturasını düzenli olarak ödediğini söyleyen çiftçi Sami Akbaş, “DESKİ’den gelip de abone olmadığımı söylediklerinde beynimden vuruldum. Elimde su faturası ödediğime dair makbuzlar var. DESKİ bizim kaçak su kullandığımızı iddia ediyor ama ben her ay belediyeye suyumu ödedim. Bu durumun bir an önce çözülmesini istiyorum” dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR
Çiftçi Şehabettin Karataş ise abone kayıtlarının bulunamamasından yakınarak, “Bana sıfırdan abone olmam gerektiğini söylediler. Bunun için de plan ve proje çizdirmem gerekiyormuş. Babamdan kalma 50 yıllık binaya nasıl proje çizdireyim. Bunun için yapılacak masrafları kim karşılayacak? Yıllardır, her ay gidip su faturamı ödedim, dekontlar elimde” diye konuştu.

Sami Akbaş ve Şehabettin karataş, haklarını yargı yoluyla arayacaklarını, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

ESKİ BAŞKAN: BENİM HABERİM YOK
duacılı-su2Duacılı’da iki dönem muhtarlık, iki dönem MHP ve bir dönem de AK Parti’den belediye başkanlığı yapan, şu anda da AK Parti’den Sarayköy Belediye Meclis Üyeliği görevini yürüten Mustafa Güdücü’ye Denizlihaber ulaştı.
Güdücü’nün açıklaması ise,olayın skandal boyutunda olduğunu bir kez daha gösterdi. Duacılı’daki evinde görüştüğümüz Güdücü, durumdan kendisinin haberi olmadığını, ilgili memurların sorumlu olduğunu söyledi. Güdücü, “Benim bilgim yok. 30 Mart’a kadar hiçbir sorun yoktu” diye konuştu.

‘KAÇAK YAPIYA SU BAĞLAMIŞLAR’
Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ise, konudan eski başkanı sorumlu tuttu.Olaydan bilgileri olduğunu, DESKİ ve büyükşehire bilgi verdiklerini belirten Özbaş, “Kaçak yapıya su bağlanmasıyla ilgili bir sorun var. Yakın zamanda çözüme kavuşturacağız. O vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz” açıklamasını yaptı.

Yorumlar

vincent vega   -  Bağlantı 16 Temmuz 2014, 01:20

Aynı durum Tavas’a bağlı Karahisar için de geçerli.Deski’nin denetimlerinde 2006 yılına ait bile borcu çıkan vatandaşlar var.Bazı vatandaşlara 1000 tlnin üstünde fatura gönderilmiş.İşin ilginci Deski görevlileri makbuz varsa sileriz ama yoksa TEKRAR ödeyeceksiniz diyorlar.Dnizli BB eski belediyeyi suçluyor ama ortada yakasına yapışılacak kimse yok.Ha bir de faturalarda gariplikler de var.Bazı vatandaşların ödemedğini söylemesine rağmen hiç borcu çıkmazken ödeyenlere kabarık faturalar geliyor.

Volkan   -  Bağlantı 15 Temmuz 2014, 13:14

Fıkra gibi gerçekten.Fatura kesiliyor ama abone değiller…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı