REKLAMI GEÇ

Sarayköy’de ustalar kursiyerlerle buluşuyor

Sarayköy’de ustalar kursiyerlerle buluşuyor

Sarayköy Halk Eğitim Merkezi’nde “Ustalar kursiyerlerle buluşuyor” etkinliği sürüyor. Kursiyerler her ay farklı bir meslek dalının ustasıyla buluşarak ufkunu açıyor, yeteneklerini keşfediyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Şubat 2020 Perşembe, 14:56

Milli kültür ve değerlerin korunarak yeni kuşaklara aktarılması ve tanıtılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “Ustalar kursiyerlerle buluşuyor” projesi Sarayköy Halk Eğitim Merkezi’nde yürütülüyor.

Proje kapsamında Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri her ay farklı bir meslek dalının ustasıyla bir araya geliyor. Ustalara meslek ile ilgili merak ettiklerini soran kursiyerler, yeteneklerini de keşfetme fırsatı buluyor.

Son etkinlikte su kabağı işleme ustası Adile Yıldız, kursiyerleriyle buluştu. Yıldız, kabak işleme işçiliğinde kullanılan malzemelerin yapım aşamalarını anlattı, mesleki tecrübelerini uygulamalı olarak gösterdi.

El sanatları eğitimi alan Yıldız, kabağın en iyi kanser ilacı olduğunu ve toprağı dezenfekte ettiğini duyduktan sonra bunu sanatla buluşturma fikrinin dikkatini çektiğini belirtti.

Yıldız, “5 yıldır bu iş ile ilgileniyorum. 5 yıllık süre içinde 250’ye yakın kursiyerim oldu. Birçoğu da öğrendikleri bilgilerle kabak işlemelerine devam ediyor ve satışlar gerçekleştiriyor. Birçok kursiyerimin eğitim aldıktan sonra kendilerine ekonomik bir güç sağlamaları beni çok mutlu etti. Bugün Ustalar kursiyerlerle buluşuyor etkinliği kapsamında kursiyerlerle buluştuk ve bilgilerimizi paylaştık. Benim için güzel bir deneyim oldu. Bu etkinliği organize eden Sarayköy Halk Eğitim Merkezi idaresine teşekkür ederim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı