REKLAMI GEÇ

Sarayköy’e 200 milyon dolarlık elektrik üssü

Sarayköy’e 200 milyon dolarlık elektrik üssü

Age Enerji’nin Sarayköy’de kurduğu Kombine Doğal Gaz Çevrim Santrali üretime başladı. 193,9 milyon dolara malolan santral ülkenin elektrik ihtiyacının binde 5’ini karşılıyor.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 19 Ekim 2014 Pazar, 11:07

Son yıllarda enerji yatırımları konusunda önemli yatırımlar alan Denizli’de, Kaklık’ın ardından Sarayköy’de de kurulan kombine doğal gaz çevrim santrali üretime başladı. 1973’ten bu yana dünyanın çeşitli bölgelerinde hizmet veren Ankara merkezli Age İnşaat A.Ş’nin kuruluşu olan Age Enerji Sarayköy’e 205 megavatlık santral kurdu.

İHTİYACIN BİNDE 5’İ SARAYKÖY’DEN
Elektriği doğal gaz kullanarak üreten şirketin kurduğu santral, 193,9 milyon dolara maloldu. Siemens marka türbinler kullanılarak yapılan santral ürettiği elektrikle ülkenin elektrik ihtiyacının binde 5’ini karşılıyor. Bir başka deyişle Sarayköy’deki santral, Türkiye’deki her bin evden 5’inin elektrik ihtiyacını karşılıyor.

‘BÖLGE AÇISINDAN ÖNEMLİ’
Santrali anlatan videoya konuşan Age Enerji Termik Santraller İşletme Koordinatörü Ahmet Bulgur, genel üretimin 55 bin megavat olduğu düşünüldüğünde 200 megavatını bu santralin üretmesinin önemli olduğunu söyledi ve “Bölge açısından önemli bir santral olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi.

YILLIK 1 MİLYOR 400 MİLYON KİLOVAT
Age Denizli Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali Müdürü Mustafa Deniz ise santralin yüzde 54 verimle çalışmasının önemine dikkat çekerken, “Esnek bir yapısı var ve oldukça iyi bir santral” diye konuştu. Saatte 205 megavat elektrik üreten santral yılda 1 milyar 400 milyon kilovat elektrik üretecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı