REKLAMI GEÇ

Sarayköy’e sinema geri geldi

Sarayköy’e sinema geri geldi

Sarayköy Belediyesi’nin girişimleriyle ilçedeki kültür merkezinde verilmeye başlanan sinema hizmetine pandemi nedeniyle ara verilmişti. İlçede sinema, vizyon filmleriyle birlikte tekrar hizmete başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Şubat 2022 Pazar, 14:36

Sarayköy’de kültürel ve sosyal aktivitelerin sayısını arttıran projeleri hayata geçiren Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın sinema hizmeti, sadece ilçedeki vatandaşların değil komşu ilçelerinde dikkatini çekmişti.
İlçenin sosyokültürel yapısını zirveye ulaştıran Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde 2017 yılında hayata geçen sinema hem Sarayköy halkını mutlu etmiş hem de Denizli’ye kıyasla, kilometre olarak yakın ilçelerde yaşayan vatandaşların vizyon filmlere kısa mesafede ulaşmalarını sağlamıştı.
Pandemi nedeniyle ara verilen sinema hizmetine, normalleşmenin ardından tekrar start verildi. Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde beyaz perde yeniden, Kesişme: İyi ki Varsın Eren ile Kaptan Pengu ve Arkadaşları 2 filmiyle aralandı.

“HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
Film izlemeye gelen vatandaşları Kültür Merkezi’nde ziyaret eden Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, 2017 yılında başladıkları sinema faaliyetlerine pandemi nedeniyle ara verdiklerini normalleşmenin ardından yeniden başladığını söyledi.
Vizyon filmlerin artık Sarayköy’de olduğunun müjdesini veren Belediye Başkanı Özbaş, “Hemşehrilerimizle yeniden vizyon sinemaları buluşturduğumuz için çok mutluyuz. Denizli’de bir ilçede sinema faaliyetlerinin olması bu ilçenin sosyokültürel gelişmişliğini gösterecektir. Kesişme: İyi ki Varsın Eren filmiyle başladığımız sinema hizmetimize ciddi bir teveccüh olduğunu görüyoruz. Yeni filmler vizyona girdikçe, Sarayköy sinema sahnesinde filmler devam edecek. Sarayköy’de hayal edilen bir proje olan sinema hizmetimizi gerçekleştirdik. Sinema faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezimizi inşa ettiğimiz günden bu yana dolu dolu geçiyor. İçerisinde tiyatro, sinema, eğitim, kültürel ve sanatsal faaliyetlerimiz devam ediyor. Kütüphanemiz var ve öğrencilerimiz için Sosyal Etkinlik Merkezimizde etüt derslerimiz de devam ediyor. Bu nedenle mutluyuz, gururluyuz” dedi.

SİNEMA HİZMETİ VATANDAŞLARI MUTLU ETTİ
Sinemaya gelen vatandaşlar ise hizmetten çok memnun olduklarını belirterek şöyle dedi:
Sarayköy’de Kültür Merkezi’nin olmasının ayrıcalık olduğunu ifade eden Ayla Tanır, “Çocuklarımız küçük, başka illere gitmektense kendi yöremizde olması daha güzel. Bende elimden geldikçe çocuklarımı sinemaya, sinema kültürüne alıştırmak için getirmeye çalışıyorum” diye konuştu.
Bu zamana kadar Sarayköy’de sinema olmasını hayal bile etmediklerini belirten Songül Çakar, “Genç olduğumuz için kültürel faaliyetler istiyoruz. Bu yüzden bu hizmeti çok beğeniyoruz. Bakış açısına bakarsak Denizli merkeze giderken yol masrafı oluyor. Şimdi Denizli’ye gidip, gelme sorunu yaşamıyoruz. Şimdi istediğimiz zamanda sinemaya gidebiliyoruz” şeklinde konuştu.
Yol sorunundan kurtulduklarını aktaran Müzeyyen Sıla Ballı, “ Hem bizim için hem küçük arkadaşlarımız için çok güzel oldu. Daha önce Denizli’ye gidiyorduk. Yol sorun olabiliyordu. Artık yol sorunu çekmemize gerek kalmadı” dedi.
Dilber Mutlu ise, “Çok güzel bir hizmet oldu. Denizli’ye gitmek çok zor oluyordu. Bazen imkanlar olmuyordu gidemiyorduk. Çok güzel oldu” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı