REKLAMI GEÇ

Sarayköylüler, jeotermale soğuk

Sarayköylüler, jeotermale soğuk

Türkiye’nin ilk Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne sahip olan Denizli’nin Sarayköy İlçesi’nde, yatırımcıların ilçe dışından olması yetkilileri düşündürüyor. Bu durumdan yakınan Sarayköy Ticaret Odası Genel Sekreteri Ahmet Duman, Sarayköylü yatırımcıların jeotermale soğuk olmasından dert yandı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 25 Nisan 2014 Cuma, 15:51

Ekonomisi tarıma dayalı Sarayköy, Büyük Menderes nehrinin suladığı verimli arazilerden oluşuyor. 105 bin dekarlık pamuk ekili alanı toplam arazinin yüzde 68’ini oluşturan Sarayköy’de, sebze ile erik, kayısı ve şeftali üretimi de ilçe tarımında önemli yere sahip.

Sarayköy’de ilk 500’e giren tekstil fabrikasını bünyesinde barındırmasına rağmen ilçe ekonomisinin tarıma dayandığını açıklayan Sarayköy Ticaret Odası Genel Sekreteri Ahmet Duman, odaya kayıtlı 350 aktif üyeden büyük bir bölümünü, gıda, inşaat, yerli ürün ticareti yapan şirketler ile tekstil ürünleri satışı yapan firmaların oluştuğunu söyledi.
Türkiye’nin ilk Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne sahip olmasına rağmen, seracılık ile ilgili yatırımcıların ilçe dışından gelen girişimciler olmasından yakınan Duman, “İlçemizde, toplam 719 bin metrekare alan üzerine kurulan Sarayköy TDİ OSB’de 12 parsel bulunuyor. Ancak, ilçeden hiçbir girişimci burası için müracaatta bulunmadı. Bir taraftan Denizli’ye yakın olmanın rehavetini, diğer taraftan da hem karayolu hem de demir yolunun avantajını kullanan Sarayköylüler, jeotermal alanında yatırım yapmak istemiyor. Ticaret Odası olarak Sarayköy Kaymakamlığı ile birlikte üyelerimize jeotermal ile ilgili bilgilendirme toplantıları yaptık. Buraya yapılacak olan yatırımların KOSGEB, GEKA ve bakanlıklar tarafından da desteklendiğini açıkladık. Ancak yine de ikna edemedik. Sarayköylü yatırımcı jeotermale soğuk kaldı” dedi.

Duman, ayrıca termal turizm alanında da tanıtıma ihtiyaçlarının olduğunu vurgulayarak, “Sarayköy’de çok sayıda termal otel var. Termal çamur bir çok sağlık sorununun tedavisinde kullanılıyor. Ancak, daha çok tanıtıma ihtiyaç var” diye konuştu.

Yorumlar

Ahmet Pek   -  Bağlantı 26 Nisan 2014, 16:35

demekki sarayköy ticaret odasının sarayköyün termal turizm gelişim bölgesi olduğundan daha haberi yok. Bundan sonra belki haberleri olur ve kentimizin siyasi idarecilerininde desteği alınarak turizm ve seracılık bölgede geliştirilir.

Sarayköylü   -  Bağlantı 26 Nisan 2014, 09:16

Sayın Ahmet duman sera konusunda yatırımcı bulunur bulunmasınada acaba Sarayköylülere vereceklermi? ayrıca termal turizm konusunda otel ve pansiyonlar var diyosun birde sarayköy termal turizm gelişim bölgemiz var, bir çokda yatırımcı firma var bin yataklı, üçbin yataklı tatil köyleri projeleri finansmanı ile birlikte hazır yıllardır bekliyor bu yatırımcı firmalar, bu arada bazılarıda yatırımdan caydı, çünkü sermaye beklemez, siz ticaret odası olarak bunlardan haberdarmısınız, neden bekletliyor bu kadar önemli yatırımlar, Sarayköy uçacak ama ilgilenen yok malesef Termal turizm yatırımcıları birliği yalnız bırakılmış durumda hafin bakalım varsanız açın yatırımların önünüde Dünya Sarayköye-Denizliye akın etsin hodri meydan.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı