REKLAMI GEÇ

Şehitlerin isimleri yaşatılacak

Şehitlerin isimleri yaşatılacak

Sarayköy Belediyesi, ilçede yapımı tamamlanan 10 yeni parka Sarayköy’de Milli Mücadele’nin sembol isimleri olan kahraman Türk kadınlarının, şehitlerin ve ilçenin yetiştirdiği ünlü sanatçıların isimleri verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Eylül 2015 Salı, 11:45

Sarayköy Belediye Meclisi anlamlı bir karara imza attı. Belediye Meclisi’nde gündeme alınan yapımı tamamlanan 10 parka Sarayköy’de Milli Mücadele’nin sembol isimleri olan kahraman Türk kadınlarının, şehitlerin ve ilçenin yetiştirdiği ünlü sanatçıların isimlerinin verilmesi teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, ilçedeki yeşil alanların ve parkların artması için yoğun çaba harcadıklarını belirterek, vatandaşların nefes alabileceği, temiz ve düzenli alanlar oluşturmanın gayreti içinde olduklarını söyledi.

Farklı mahallelerde 10 yeni park yaptıklarını anlatan Başkan Özbaş, “Bu parklara verdiğimiz isimler de, ilçemize ve ilçemizin tarihine yakışır olmalıdır. Bu yüzden isimleri özenle seçtik. Her parkımız, ilçemizin ayrı bir değerinin adını taşıyacak. Gelecek nesillerimize bu değerlerimizi hatırlatmak ve onları hayırla yâd etmelerini sağlamak, en büyük amacımız” dedi.

Meclis’te oy birliği ile alınan karar gereği Mimar Sinan, Yunus Emre, Fatma Karadeniz, Şehit Berkant Kahraman, Şehit Ali Erdemir, Halk Ozanı Rüştü Demirci, Türk edebiyatının önemli isimlerinden Faik Ülgen’in adı verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı