REKLAMI GEÇ

Vefa Grupları ile ilgili açıklama ve uygulamadaki çelişkiler yurttaşın kafasını karıştırıyor

Vefa Grupları ile ilgili açıklama ve uygulamadaki çelişkiler yurttaşın kafasını karıştırıyor

Evden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlara destek için kurulan vefa grupları ile ilgili Valiliğin, “talebiniz dışında gelenlere inanmayın” açıklamasına karşı, bazı belediyelerin çatkapı yaptığı ziyaretler çelişki doğurdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Nisan 2020 Çarşamba, 14:49

Koronavirüs önlemleri çerçevesinde risk grubunda olmaları sebebiyle 65 yaş üzerinin sokağa çıkmalarına gelen kısıtlama sonrası valilik ve kaymakamlıklar, ihtiyaçların karşılanabilmesi için vefa grupları oluşturdu. Polisten zabıtaya kamu görevlilerinin gönüllü olduğu sistem, evden çıkamayan risk grubundaki vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlıyor.

VEFA GRUPLARININ ADINI KULLANAN DOLANDIRICILAR VAR
Ancak her alanda olduğu gibi bu alanda da fırsatçılar ortaya çıktı. Çeşitli kılıklara giren dolandırıcılar bu kez de ‘Vefa Grubu’ndan geliyoruz’ diyerek yaşlıları dolandırmaya kalktı.

VALİLİK’TEN ‘TALEBİNİZ DIŞINDA GELİRSE POLİSİ ARAYIN’ UYARISI
Denizli Valiliği ise 26 Mart’ta bir açıklama yayınlayarak dolandırıcılara karşı dikkatli olunmasını istedi ve ve şu ifadelerle dikkat çekti:
“Talebiniz dışında sizlere ulaşarak ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’ndan geldiğini belirten kişilere hiçbir şekilde itibar edilmemesini, böyle bir durumla karşılaşılması halinde Emniyet Müdürlüğü veya Jandarma Komutanlığı’na ihbarda bulunulması önemle rica olunur.”

‘ARAMADAN GİTTİK, ZİYARET ETTİK’ AÇIKLAMASI
Ancak bazı ilçe belediyelerinde durum böyle değil… Bazı vefa grupları, vatandaşların talebi gelmeden çatkapı ziyaretler yaparak hal hatır soruyor, taleple karşılaşırsa da yerine getiriyor.

AÇIKLAMA VE UYGULAMADAKİ ÇELİŞKİ
Denizli Valiliği’nin uyarısı ve bazı belediyelerin çatkapı ziyaretinin doğurduğu çelişki, vatandaşların da kafasını karıştırdı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı