REKLAMI GEÇ

Yokuş kalkış destekli elektrikli fayton Payitaht yollarda

Yokuş kalkış destekli elektrikli fayton Payitaht yollarda

Denizli’nin Sarayköy İlçesi’nde faaliyet gösteren ve fayton üreten bir girişimci “Yokuş Kalkış Destekli” elektrikli faytonlarla ilgi odağı oldu. Ayrıca faytonlarda 3 ayrı fren sistemi de bulunuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Kasım 2018 Salı, 14:32

DENİZLİ (AA) – Denizli’nin Sarayköy İlçesi’nde, atlara gerek duyulmadan nostalji yaşanmasına olanak sağlayan elektrikli fayton üreten girişimci, yeni ürünlere son model araçlarda bulunan donanımları ekledi. Makine mühendisi Haluk Şahin, 12 yıl önce faytonları çeken atlara eziyet edilmeden daha çevreci bir nostalji yaşatmak düşüncesiyle hayata geçirdiği elektrikli fayton üretimiyle ilgi odağı oldu.


“Fayoto” adıyla faydalı model patentini de alan Şahin, elektrikli fayton üretiminde 15 kişilik ekibiyle Ar-Ge çalışmalarını sürdürüyor. Son teknoloji otomobillerdeki donanımların aynısını kendi sistemine uyarlayan Şahin, “Payitaht” adını verdiği yeni tasarımına geri manevra, yokuş kalkış ve iniş desteği ile 3 ayrı fren sistemi ekledi.

Yurt içinde birçok kentin yanı sıra Arap ülkeleri başta olmak üzere Romanya, Pakistan, Bulgaristan, Portekiz ve Norveç’e elektrikli fayton satan Haluk Şahin, faytonların atlar tarafından çekilmesine karşı olduğunu ve hayvanlara saygı ve sevgi duyduğu için böyle bir işin başına geçtiğini söyledi.

Hayvanların iş gücü olarak değil spor amacıyla kullanılmasına öncülük edebilmek için bu yola çıktıklarını belirten Şahin, şöyle konuştu:
“Ekibimle beraber nostalji faytonu attan ayrıştırarak elektrikli modelini ürettik ve yıllar geçtikçe de donanımsal olarak geliştirdik. Artık yeni modelimizde faytonda geri manevra, yokuş kalkış ve iniş desteği, 3 ayrı fren sistemi ile güçlü motor sistemi kurduk. Bugün İstanbul adalarda bir fayton 2 atla çekiliyor. Bizim üretimimiz olan fayton ise 30 at gücündedir ve çevrecidir. Faytonu 40 gün içinde yapıyoruz. Yaptığımız test sürüşünün ardından hizmete sunuyoruz. Bugün atlı faytonlarla çıkılamayacak zirvelere elektrikli faytonla yüzde 25’in üzerindeki eğimlere kadar rahatlıkla çıkılabilmektedir.”
Şahin, 6 kişilik elektrikli faytonun 980 kilogram ağırlığında olduğunu, 4-6 saatlik şarjla 100 kilometre gittiğini, bir kez şarj maliyetinin 3 lira olduğunu vurgulayarak çevreci ve alternatif enerji kaynağı olarak elektriğin çok hesaplı olduğunu kaydetti.

Yorumlar

semsettin   -  Bağlantı 30 Kasım 2022, 20:05

fıyatyı ne kadar

tarık keskin   -  Bağlantı 6 Ağustos 2021, 22:15

iyi akşamlar elektirikli payton fiyatini üyren mek istiyorum

Tekin Polat   -  Bağlantı 7 Haziran 2019, 20:59

Sipariş vermek istiyorum.

Veli Kara   -  Bağlantı 28 Kasım 2018, 22:27

Harika bir girişim. Kendisini tebrik eder başarılarının devamını dilerim.. İnşallah odun kafalı bürokratların engeline ugramaz

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı