REKLAMI GEÇ

48 kursiyer sertifika aldı

48 kursiyer sertifika aldı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde düzenlenen “Süt Sığırı ve Besi Sığırı Yetiştiriciliği” kurslarında başarılı olan 22’si kadın 48 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Nisan 2015 Çarşamba, 11:57

Denizli İŞKUR Müdürlüğü ve Serinhisar Kaymakamlığı işbirliği ile Serinhisar’ın Kocapınar Mahallesi’nde düzenlenen “Süt Sığırı ve Besi Sığırı Yetiştiriciliği Kursu” sona erdi. 80 saat süren kursta başarılı olan 22’si kadın 48 kursiyere sertifikaları verildi.

Sertifika törenine, Serinhisar Kaymakamı Hakan Alkan, Denizli İŞKUR İl Müdürü Ferudun Giresun, Garnizon Komutanı İsmet Bülent Aşır, Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, Başkan Yardımcısı Aydın Canbeldek, Serinhisar İlçe Emniyet Amiri Kazım Onbaşı, Serinhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Kabukçu, Şube Müdürleri Ahmet Dönmez ile Mehmet İşleyen, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Selçuk ile kursiyerler katıldı.

Kadınlara en az erkekler kadar hatta onlardan daha fazla eğitim verilmesi gerektiğini ifade eden Serinhisar Kaymakamı Hakan Alkan, “Kurslarımıza katılıp başarılı olan tüm vatandaşlarımızı kutluyorum. Onlar bu kursları başarı ile tamamladı, bundan sonra da gerektiğinde her konuda vatandaşlarımıza destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş ise, “Kadınlarımızın eğitimi, ailenin ve toplumun eğitimi anlamına geliyor. Toplumun geleceğine yatırım yapacaksak, eğitim düzeyi yüksek nesiller yetiştireceksek, kadın eğitimine her alanda mutlaka daha fazla emek sarf etmeli ve daha fazla dikkat göstermeliyiz. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz de burada bunun en güzel örneğini gerçekleştirmiş, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Çalışma ve İş Kurumu Denizli İl Müdürü Ferudun Giresun, açılan bu kurslar sayesinde gerek istihdamın artırılması gerekse hayvancılık konusunda daha bilgili ve tecrübeli iş gücü potansiyeline katkı sağlanacağını vurgularken, Serinhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Selçuk, Kocapınar Mahallesi’nde hayvancılığın bundan sonra daha bilinçli yapılacağını belirtti.

denizli-serinhisar-sertifika-kocapinar-ic
Konuşmaların ardından eğitim kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı